Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu hastane açılışı için Bigadiç'te

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu hastane açılışı için Bigadiç

Bir dizi açılış ve inceleme için Balıkesir'e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ilk durağı Bigadiç İlçesi oldu.

Bir dizi açılış ve inceleme için Balıkesir'e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ilk durağı Bigadiç İlçesi oldu.
75 yataklı Bigadiç Devlet Hastanesi`nin açılışını yapan Müezzinoğlu, ardından 850 yatak kapasiteli olacak Balıkesir Şehir Hastanesi inşaatını inceledi.
Bakan Müezzinoğlu'na Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur eşlik etti.
Hastanenin temelini 3 Mart 2014`de attıklarını anımsatan Bakan Müezzinoğlu "En son iki ay önce Cumhurbaşkanımızın Balıkesir ziyaretinde hastanede incelemelerde bulunmuştum. İnşaat hızla ilerliyor. İnşallah 19 Mayıs 2016`da açılışını yapacağız. Balıkesir sağlıkta zirveye koşuyor" dedi.
Müezzinoğlu, inşaatın ardından Balıkesir Valiliği`ni ziyaret etti. Valilik girişinde fotoğraf sanatçısı Olcay Özal`ın fotoğraf sergisini gezen Müezzinoğlu, valilik şeref defterini de imzaladı. Valilik`teki kısa ziyaretin ardından Büyükşehir Belediyesi`ne geçen Müezzinoğlu, burada Ahilik Haftası kutlamasına katıldı.
Buradaki konuşmasında esnaf çocuğu olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, esnafın yaşadığı mutluluk ve üzüntüleri yakından bildiğini söyledi. Milli iradenin önemine dikkat çeken ve Mustafa Kemal Atatürk'ün `Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir` sözünü hatırlatan Müezzinoğlu, "Ancak bu sözün hakkını verebilecek bir sistemi kurabilseydik, bunu milletle birlikte geliştirebilseydik, bugün yaşadığımız sıkıntıları yaşamayacaktık. Ama ne yazık ki, zaman zaman ülkemizde belirli güç odakları bu milletin kaderiyle oynamak adına milli iradeye müdahale eder. Türkiye hızla gelişiyordu. Bir 1960 darbesi geldi. Rahmetli Menderes ve bakanlar idam edildi. Aslında orada idam edilen milli iradeydi, milletin iradesiydi, milletin hayalleriydi, milletin geleceğe ait umutlarıydı, hedefleriydi. Onların şahıslarında tecelli etti. Esasında işin özü, milli iradenin idamıdır. Atatürk'ün `Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir` sözünün idamıdır." dedi.
Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe milletle birlikte yürünür. Nasıl cumhuriyeti milletle birlikte kurduysak, hep beraber ay yıldızlı bayrağa sahip çıktıysak bundan sonra ki yolculuğu da milletin egemenliği ile yapacağız. Ne yazık ki zaman zaman netekimler geldi ve netekimler gitti. Şimdi millet netekimlerin arkasından ne diyeceğini bilemiyor, dua etse edemiyor `Allah rahmet etsin` dese diyemiyor. Ama millet ağır bedel ödedi. Bu milletin anaları, evlatları, insanları, yatırımcısı, girişimcisi çekti. 70`li yıllarda 12 Mart muhtırası, 80 darbesi, 28 Şubat. İşte 2008`de iki kişiden birisinin oyunu almış siyasi partiye kapatma davası açıldı. Bir oyla AK Parti kapatılmaktan kurtuldu. Dünyanın ekonomik krize girdiği bir dönemde, 75 milyonluk bir ülke bıçağın sırtında. Birileri `Bir kapansa da meydan bize kalsa` diye elini avucunu ovuşturuyor. Peki milletin hali ne olacak? Şöyle bir gözlerinizi yumun ve 10 saniye düşünün. 2008 Temmuz ayında AK Parti kapatılsaydı, Recep Tayyip Erdoğan'a şunlara bunlara yasak gelecekti. Tabii ki onların ödeyeceği bir bedel olacaktı. Ancak asıl bedeli millet ödeyecekti. Türkiye 2008`de ne hale gelecekti? Bir kişi dava açıyor, 11 kişi karar veriyor. Buna milli irade denebilir mi? Milli irade sağlıklı olmazsa, kapalı kapıların ardında birileri milli iradeye müdahale ederse, bu sağlık yatırımları devam edebilir mi? Sağlıktaki yaptığımız bu sessiz devrim devam edebilir mi?"
Bakan Müezzinoğlu, belediye çıkışında gazetecilerin kuş gribi ile ilgili sorularını ise "Sıkıntı yok bizde" cevabını verdi. Bakan daha sonra karayoluyla Havran'a geçti.
Havran'da hastane temeli atan Müezzinoğlu, Ayvalık ve Burhaniye'de mitinglere katıldıktan sonra esnafı ziyaret etti



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli