Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Sağlık çalışanlarının sorunlarına el koydu

Sağlık çalışanlarının sorunlarına el koydu

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Sağlık Bakanlığı ek ödeme yönetmeliğinin ne zaman çıkacağını sordu.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Sağlık Bakanlığı ek ödeme yönetmeliğinin ne zaman çıkacağını sordu.
MHP Milletvekili Bulut, Sağlık Bakanlığı ek ödeme yönetmeliğinin yürürlüğe girmemesinden dolayı çalışanların mağduriyet yaşadığını söyledi.
Sağlık Bakanı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere verdiği soru önergesi ile sorunu TBMM gündemine taşıyan Bulut, önergesinde Sağlık Bakanlığı teşkilat yapısını düzenleyen 2 Kasım 2011 tarihinde yayınlanan 663 Sayılı KHK uyarınca hazırlanan ek ödeme yönetmeliği 17 Ağustos 2012`te yürürlüğe girdiğini belirtti.
Söz konusu yönetmelikte 12.05.2006 tarihli ve 26166 sayılı ek ödeme yönetmeliğinin yürürlüğünün 31 Aralık 2012 tarihinde sona erdiğini hatırlatan Bulut, Bakanlık tarafından ek ödeme yönetmeliğinin halen yayınlanmadığını, yönetmelik olmaması sebebiyle Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu yeni yönetmelik yayınlanana kadar döner sermaye ödenmemesi ve sadece ek ödeme verilmesi konusunda kurumlara yazı gönderdiğini ifade etti.
Ek yönetmeliğin çıkmamasından dolayı sağlık çalışanlarının mağduriyet yaşadıklarını Sağlık Bakanına anlatan Bulut, Ek ödeme yönetmeliğinin hangi sebeple çıkarılmadığını, Bakanlık tarafından yönetmelik yayınlamanın bu kadar zor mu olduğunu ve Çalışma barışını bozan, çalışanlar arasında ayrımcılığa sebep olan düzenlemelere son verilerek, döner sermaye sistemindeki adaletsizliklerin ve haksızlıkların giderilerek kısa sürede Ek Ödeme Yönetmeliğinin hazırlanarak yayınlanması konusunda çalışmalarınız olacak mıdır?  sorularını yöneltti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli