Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Sağlık çalışanları 2013ü hüsranla geçirdi

Sağlık çalışanları 2013ü hüsranla geçirdi

Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Musa Bilal, sağlık çalışanlarının 2013 yılını hüsranla geçirdiğini söyledi.

Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Musa Bilal, sağlık çalışanlarının 2013 yılını hüsranla geçirdiğini söyledi.
2013 yılının bir değerlendirmesini yapan Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı Musa Bilal, göreve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`ndan sağlık çalışanlarının memnuniyetini arttırıcı çalışmalar yapmasını talep ettiklerini, bu yönde çalışmalara ağırlık vermesini beklediklerini dile getirdi. 
Aradan geçen 1 yılda sağlık çalışanlarının yine unutulduğunu ifade eden Bilal, "Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`da sağlık çalışanları için bir adım atmamıştır. Halefle selefin bir farkının olmadığını göstermiştir. 2013`de Döner sermayedeki adaletsizlikler giderilmemiş, Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması talebi görmezden gelinmiştir. Bu sorunları çözmek yerine 2013 yılında riskli birimlere kısmi süreli hizmet verenlerin emekleri ellerinden alınmıştır. Hizmet verdikleri sürelerde riskli birim katsayısından yararlandırılmaları sonlandırılmıştır. Öğle tatili kullandırılmayan sağlık çalışanlarının 1 saat fazla çalıştırılarak uğradıkları haksızlık giderilmemiştir. Milletvekiline yıpranma payı verilirken, sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payı verilmemiştir." dedi. 
Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önüne geçilmesi ile ilgili caydırıcı düzenlemelerin hayata geçmediğini söyleyen Bilal, "Binlerce sağlık çalışanı atama beklerken Yunan doktorlar davet edilmiş, hastanelerde Kürtçe tercüman istihdamı gibi kamuda ikinci dilin önünü açacak art niyetli açıklamalar yapılmıştır." şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli