Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sağlık ücretlerinde farka dikkat edin uyarısı!

Sağlık ücretlerinde farka dikkat edin uyarısı!

Özel hastanelerin, tüm branşlar da SGK ile anlaşması yok.

Özel hastanelerin, tüm branşlar da SGK ile anlaşması yok.
Örneğin; kalp cerrahisi, tümör cerrahisi, estetik gibi alanlarda SGK, özel hastanelerle anlaşma yapmıyor.
Anlaşması yapılmayan onlarca sağlık branşı var
SGK´nın, bu tür sağlık sorunları için gösterdiği adres ise, vakıf hastaneleri, kamu üniversite hastaneleri ve eğitim araştırma hastaneleri. SGK, anlaşmalarını bu kurumlarla yapıyor.
Aman dikkat!
Hasta olan ve sağlık sorunu ile karşılaşan vatandaşların ilk aklına gelen soru ´Muayene için ne kadar ödeyeceğim?´ oluyor.
Sağlık sorununuza, seçtiğiniz özel, vakıf, üniversite, branş hastanelerine ve özel polikliniklere göre ücretler değişebilir.
Herkes elini cebine atıyor
Sağlık ve sosyal güvenlik konusu 78 milyonun tamamını ilgilendiriyor. Çalışan, çalışmayan veya emekli, kim olursa olsun hastaneye gidince belli bir harcama yapmak durumunda. Devlet hastanelerini tercih edenler muayene başıma 5 lira katılım payı ödüyor. Özelde bu tutar 12 liraya çıkıyor. Yıllık hesapta sağlık için cepten çıkan para epey yüksek. Türkiye İstatistik Kurumu´nun verilerine göre kişi başına ortalama sağlık harcaması 1.232 lira.
Ücret % 200 artıyor
Sıra bekleme derdinin az olması ve kalite algısı nedeniyle son yıllarda vatandaş özel hastanelere yöneldi. Ancak, SGK ile anlaşmalı özel hastaneler ile üniversite ve branş hastanelerine ya da özel polikliniklere gidenler devlet hastanelerine ödedikleri paradan daha fazlasını ödüyor. Özel hastaneler, SGK´nın ödediği ücretin üzerine % 200 fark ücreti alabiliyor
5 lira yerine 63 lira
Örneğin; kulak-burun-boğaz hastalıklarının tedavisi için devlet hastanesine gidip muayene olanlar 5 liralık katılım payından başka bir ücret ödemiyor. Ama ´sıra var, istediğim doktora muayene olamıyorum´ diyerek özel hastaneye gidenler, 90 liraya yakın para ödemek zorunda kalıyor.
Bunun 26 lirasını SGK sizin adınıza hastaneye ödüyor. Cebinizden ise 63 lira çıkıyor. Bunun da 51 lirası özel hastane farkı, 12 lirası muayene katılım payı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli