Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sağlığa 430 milyon lira harcanacak

Sağlığa 430 milyon lira harcanacak

Balıkesirin sağlık alanında önemli yatırım alan illerden olduğunu söyleyen Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, 2014 yılında 430 milyon liralık yatırım yapacaklarını duyurdu. Yılmaz yeni yatırımlardan biri olan 850 yataklı

Balıkesir`in sağlık alanında önemli yatırım alan illerden olduğunu söyleyen Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, 2014 yılında 430 milyon liralık yatırım yapacaklarını duyurdu. Yılmaz yeni yatırımlardan biri olan 850 yataklı şehir hastanesinin ise 250 milyona mal olacağını açıkladı.
Son yıllarda hükümet tarafından sağlık alanında yapılan yatırımlardan önemli pay alan illerin başında Balıkesir geliyor. Geçen yıl 2 yeni ilçe hastanesinin hizmete sokulduğu Balıkesir`de bu yıl 4 yeni ilçe hastanesi daha açılacak. Bin 154 yatak kapasitesine çıkabilen dev şehir hastanesinin temellerinin ise önümüzdeki ay atılacağını açıklayan Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, hastanenin 3 yıl içinde tamamlanarak hizmete sokulmasının hedeflendiğini söyledi.
KBH`DE PERSONEL SAYISI 100`E YAKLAŞTI
Sağlık Müdürlüğünden ayrılarak kurulan Kamu Hastaneler Birliği`nin ilk yılını değerlendiren Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, "Zor bir süreç geçirdik. Yeni bir kurum oluşturmak zor. Önünde örnek yok. Kamu Hastanelerinin nasıl olacağı, hangi birimlerin olacağı daha yeni yeni oturmaya başladı. Bu yıl büyük verimler elde etmeyi planlıyoruz. 20-30 kişiyle başlayan Kamu Hastaneleri ekibimiz şu anda 100`e yakın personele sahip. Bundan sonra çalışmamız, teknik konuda işine hakim insanlar noktasında olacak. Örneğin endüstri mühendisi ya da avukat bu kuruma büyük yarar sağlar" dedi.
DEV HASTANE TEMELİ ŞUBATTA ATILACAK
2013 yılında Erdek Devlet Hastanesi ile Balıkesir Diş Hastanesinin hizmete girdiğini hatırlatan Yılmaz "Bu yıl nasip olursa Gönen, Bigadiç, Dursunbey ve Ayvalık hastanelerini hizmete açacağız. Ayrıca kentimize yapılacak olan 850 yataklı hastanemizin ihalesini de geçen yıl yaptık, bin 154 yatak kapasitesine çıkabilen devasa bir proje için ilk adımları attık. Çoğu il bu tip yatırım için 5-6 yıl beklerken biz 2 yılda ihale aşamasına getirebildik. İhaleyi MNG grubu TOKİ kanalıyla aldı. Bilindiği üzere Toki`den avam projeyi aldıktan sonra daha sonra uygulamaları çizilecek. Statik, elektrik ve mekanik projeleri çizilecek. Firma bu çizimlere başladı. Bizim amacımız binayı 6 metre yukarıya çıkarmak bunun için yeni mania talebimiz oldu. Mania düzeltmesini bekliyoruz. Bu olursa bina 6 metre yukardan başlayacak olmazsa mevcut projeye başlanacak. Mania düzenlemesi bu hafta belli olacak. Bu ayın 15`inde hafriyat çalışmaları başlayacak, şubat ayının 15`inde ise temel atma noktasına gelinecektir. Proje 3 yılda tamamlanacaktır. İhaleyi alan firma hatırı sayılır bir firma, çalışmalarını çabuk bitirecektir" diye konuştu.
2014`TE 430 MİLYONLUK YATIRIM YAPILACAK
Balıkesir`in sağlık alanında önemli paylar aldığını belirten Dr. Hasan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "2014 yılında toplam 430 milyon TL sağlık alanına yatırım yapılacak. 4 büyük hastane ve kentimizdeki dev hastanenin toplam yatırım maliyeti 430 milyon TL tutuyor. Bunların arkasından Edremit, Burhaniye hastaneleri yatırımları da 70-80 milyon civarında bir yatırım tutar. 850 yataklı dev hastanemizin 237 milyon, kdv hariç, bir tutarı var. Bu para ile yaklaşık 13 küçük ilçe hastanesi yapabilirsiniz. Balıkesir bütün ilçelerindeki hastanelerini sıfırlıyor. Yani bunlar da biterse hastanesi yapılmayan ilçe kalmayacak. Bu sene kapalı psikiyatri açacağız. Atatürk Hastanesinde 16 yatak kapasiteli 2. basamak yoğun bakımı açacağız. Estetik merkezi, tüp bebek merkezi açacağız. Görüntüleme ve onkoloji merkezi ile ilgili çalışmalarımız olacak."
SÖZLEŞMELER BU YIL YENİLENECEK
1 yıl önce kurulan Kamu Hastaneler Birliği`nde görevli personelin performansa dayalı sözleşme ile çalıştıklarını hatırlatan Yılmaz "Bilindiği üzere çalışanlarımız performansa dayalı sözleşme ile çalışmakta. Belli şekilde karneler ölçülüyor. Bunlar kurum tarafından değiştirilip katı hale getirilebilinir ya da daha da yumuşatılabilinir. Ama biz de dahil, 2014 sonunda yeterli görülmeyen herkesin sözleşmesi iptal edilecek veya devam edilecek ya da sen burada daha verimli olursun diyerek yeri değiştirilecek. Ama tabi nasıl yapılır, hangi argümanlar göze alınır bunu bakanlık biliyor. Sözleşmeler yine iki yıllık yapılacak. Performans sistemi önemli bir konu. Bir insan bir işi yapıyorsa durur yapamıyorsa gider." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli