Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sabahattin Ali Anıtı törenle açıldı

Sabahattin Ali Anıtı törenle açıldı

Edremit Belediyesi ve Edremit Kent Konseyi tarafından şair, gazeteci, yazar Sabahattin Ali´nin doğum gününde iki gün sürecek anma etkinlikleri düzenlendi.

Edremit Belediyesi ve Edremit Kent Konseyi tarafından şair, gazeteci, yazar Sabahattin Ali´nin doğum gününde iki gün sürecek anma etkinlikleri düzenlendi.
Sabahattin Ali´nin Edremit Cumhuriyet Meydanı´nda Sabahattin Ali heykeli ve Güre Kazdağı Etnografya Galerisi´nde balmumu heykeli açıldı. Ünlü yazarın kızı Prof. Dr. Filiz Ali´nin de katıldığı etkinliklerde ve birçok akademisyen, yazar ve gazetecinin de yer aldığı sempozyumda Sabahattin Ali anlatıldı.
Çocukluğunun bir dönemini Edremit´te geçiren ve Edremit´i kitaplarına, şiirlerine, yazılarına konu eden şair, gazeteci, yazar Sabahattin Ali´nin doğum gününde bir dizi etkinlik düzenlendi. Edremit Belediyesi ve Edremit Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlikte şair, gazeteci, yazar Sabahattin Ali´nin adını yaşatabilmek için ilk olarak Edremit Cumhuriyet Meydanı´nda ünlü yazarın parkta kitap okuyan heykeli Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ve çok sayıda davetlinin katılımı ile açıldı. Ardından Güre Mahallesi´nde ki Kazdağı Sarıkız Etnografya Galerisi´nde ise balmumu heykeli açıldı.
Sabahattin Ali? konulu sempozyuma ünlü yazarın kızı Prof. Dr. Filiz Ali, Yazar Onur Behramoğlu, Gazeteci-Yazar Enver Aysever gibi isimlerin yanı sıra birçok akademisyen konuşmacı olarak katıldı. Sempozyumda ?Sabahattin Ali´yi Mayalayan Şehir: Balıkesir?, ?Sabahattin Ali´de Aşk ve Melankoli?, ?Sabahattin Ali´nin Öldürülmesi Üzerine?, ?Kuyucaklı Yusuf´un gözüyle Edremit? ve birçok konu akademisyenler tarafından katılımcılara anlatıldı.
Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirilen Sabahattin Ali heykeli açılış töreninde bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Benim meskenim dağlardır dağlar? diyen, Kaz Dağlarını ve Edremit´i öz yurdu sayan Sabahattin Ali´nin anısını ve değerini gelecek kuşaklara en iyi şekilde taşımak adına hazırladığımız anıtın açılışı nedeniyle bir aradayız. Türk edebiyatının en önemli temsilcilerinden birisi olan Sabahattin Ali, ortaya koyduğu eserlerle ülke sınırlarının dışında da tanınan önemli bir kişidir. Hayatı, şiirleri, öyküleri ve romanları ile Türk insanının gönlünde çok başka bir yer edinen Sabahattin Ali´yi bundan sonra Edremit´in merkezinde de yaşatmaya devam edeceğiz.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false