Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Saanen keçileri kura ile dağıtıldı

Saanen keçileri kura ile dağıtıldı

Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından uygulanan Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında 15 yetiştiriciye kurayla 154 Saanen keçisi ile 16 damızlık teke dağıttı.

Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından uygulanan "Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 15 yetiştiriciye kurayla 154 Saanen keçisi ile 16 damızlık teke dağıttı.
Saanen keçilerinin dağıtıldığı törene Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ın yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı ve yetiştiriciler katıldı.
Balıkesir İl Özel İdare kaynaklarından yararlanılarak hazırlanan Saanen Keçiçi Yaygınlaştırma Projesi kapsamında saanen keçisi dağıtım töreninde konuşan Vali Turhan,  Balıkesir`in kırmızı et, beyaz et ve süt üretiminde Türkiye`yi besleyen bir şehir olduğunu söyledi.
Balıkesir`in tam bir hayvancılık şehri olduğunu dile getiren Vali Turhan,  "Saanen ırkı keçiler verim açısından oldukça önemli. Keçi sütü anne sütüne en yakın süt, son dönemde değeri açısından olması gereken yere geliyor.  İl Özel İdaremiz 171 tane saanen keçisini vatandaşlarımıza dağıtıyor. Bu keçilerin üretimi bizim için önemli. Geçmişte Balıkesir saanen ırkı keçi üretiminde önemli bir yere sahipti. Son dönemde gerilemeler oldu ise de önümüzdeki dönemde tekrar üretim alanında söz sahibi olmak istiyoruz." dedi.
Balıkesir Valisi Turhan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı tarafından çekilen kura ile belirlenen 15 yetiştiriciye keçi ve tekeleri verildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli