Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Rutkay Azizden, hükümete istifa çağrısı Umudu, eyleme dönüştürmeliyiz

Rutkay Azizden, hükümete istifa çağrısı Umudu, eyleme dönüştürmeliyiz

Tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz, Toplumla çatışan bu hükümet, istifa etmelidir dedi.

Tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz, "Toplumla çatışan bu hükümet, istifa etmelidir" dedi.
24. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında, "Adalet Sizsiniz" isimli oyunla Bandırma`ya gelen Rutkay Aziz ve Taner Barlas, yazar Ümit Denizer ile birlikte Bandırma Şehir Kulübü`nde düzenlenen bir söyleşiye de katıldılar. Taksim Gezi Parkı ile başlayan olayları değerlendiren Aziz, şunları söyledi:
"Gezi Parkı olayını, Türkiye açısından bir kırılma noktası olarak görüyorum. Ülkemiz, Gezi Parkı`yla demokrasi ve özgürlük savaşında yeni bir yelken açmıştır. Toplumla çatışan hükümetin, bu gerçeği görerek istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum. Başlayan bu haklı direniş sürmelidir. Bu hükümetten kurtulmak için yılgınlık ve umutsuzluğa asla kapılmamalıyız. Umudu, eyleme dönüştürmeliyiz."
Söyleşi sırasında soruları da yanıtlayan Aziz, "Devletin tiyatrosu olmaz" değerlendirmesinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili olarak da, "Devletin tiyatrosu olur, ancak Başbakan`ın tiyatrosu olmaz. En faşist ülkelerde bile sanat ve kültür, tekele alınamaz. Türkiye`de de alınamayacaktır. Onlar bizimle uğraşıyorlar, biz de onlarla uğraşacağız" diye konuştu.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli