Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

RTÜK, onay vermemiş

RTÜK, onay vermemiş

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, zeytinyağının tüketiminin artırılması için gerekli olan tanıtım ayaklarından kamu spotu aracını TBMM gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, zeytinyağının tüketiminin artırılması için gerekli olan tanıtım ayaklarından kamu spotu aracını TBMM gündemine taşıdı.
"Ülkemizde zeytinyağı iç tüketiminin çok yetersiz olması sektörün önemli sorunlarındandır. Zeytinin anavatanı olan ülkemizde yıllık kişi başı zeytinyağı tüketimi yaklaşık 1,5 kg iken, Yunanistan`da 20 litre, İtalya, İspanya`da 16-17 litre civarındadır" açıklamasında bulunan Akova, "Zeytinyağının iç tüketiminin artırılması amacıyla tanıtım ve özendirici kampanyalarda devletin kamu spotlarıyla destek olması beklenirken, RTÜK`ün milli yağ olan zeytinyağının kamu spotuyla tanıtılıp, tüketiminin artırılmasına onay vermediği bilgisi tarafıma iletilmiştir. Bunun sebebinin fındık, mercimek üretici grupları da ister düşüncesi olduğu belirtilmesine rağmen, bunun arkasında ciddi biçimde ithalat yapan ayçiçeği lobisinin olduğu düşünülmektedir" iddiasında bulundu.
İşte! Akova`nın, Başbakan tarafından cevaplanmasını istediği sorular: "Zeytinyağının iç tüketiminin artırılması amacıyla kamu spotlarının yapılmamasının nedenleri nelerdir? Zeytinyağı diğer yiyeceklerin hazırlanması ve pişirilmesinde birlikte kullanıldığından dolayı, diğer üretici gruplardan ayrıldığı için kamu spotlarında ayrıcalık neden yapılmamaktadır? Zeytinyağının iç tüketiminin artırılması için devletin desteğinin olmamasının sebeplerinin arkasında gerçek nedenin ayçiçeği lobisi olduğu yönündeki iddialar konusundaki görüşleriniz nelerdir? Zeytinyağının iç tüketiminin artırılması için devlet desteğinde neler yapılması planlanmaktadır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli