Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Roman Dernekleri Lapsekide buluştu

Roman Dernekleri Lapsekide buluştu

Çanakkalenin Lapseki İlçesindeki Teras Restoran Türkiye Roman Platformu başkanlarını ağırladı.

Çanakkale`nin Lapseki İlçesindeki Teras Restoran Türkiye Roman Platformu başkanlarını ağırladı.
Edremit Roman Kültürünü Yardımlaşma, Dayanışma ve Yaşatma Dernek (HASROM) Başkanı Tufan Zımba`nın da katıldığı toplantıda önemli kararlara imza atıldığı öğrenildi.
Lapseki ilçesinde gerçekleştirilen Türkiye Roman Platformu başkanları toplantısında Romanların istihkamı ve eğitiminin yanı sıra, yerinde iyileştirme konuları tartışıldığını açıklayan HASROM Başkanı Tufan Zımba, özellikle Roman gençlerinin okul eğitimleri ve uyuşturucudan uzak olmaları konularında önemli kararlar aldıklarını söyledi.
HASROM Başkanı Zımba, Romanların yaşadığı mahalleler ve yerel bölgelerde Sosyal Hizmet Büroları açılması, devlet ve yerel yönetimlerde romanlara iş verilmesi, roman mahallelerinde uyuşturucuya yönelimleri konularında devlet ve yerel yönetimler desteği ile iyileştirmeler yapılması ve roman öğrencilerin gittiği okullarda eğitimli öğretmenler ile rehber öğretmenlerin bulunması kararlarının toplantıda alındığını açıkladı.
Zımba: "Bizim devletimiz Türkiye Cumhuriyeti`dir"
"Bizim devletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti`dir. Bizim bayrağımız ay yıldızlı bayraktır" diye konuşan Zımba, "Bu vatanı Çanakkale`de savaşarak Türk`ü, Kürt`ü, Çerkez`iyle, Laz`ıyla birlikte kurduk. Hiçbir siyasi partinin güdümü altında değiliz. Hangi bölgemizde hangi sinerji ve elektrik varsa milletin çıkarları neyi gerektiriyorsa milletin çıkarlarını koruyarak çalışıyoruz" dedi.
Türkiye Roman Platformu Toplantısına, İzmir Ege Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Özcan Çayırlı, Lapseki Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Dernek Başkanı Ali Çalışır, Dünya Roman Sosyal Yardımlaşma ve halk Oyunları Federasyonu Başkanı Eşref Kalkan, Balıkesir Roman Kültürünü Yardımlaşma, Dayanışma ve Yaşatma Dernek Başkan yardımcısı Tayfun Ateşer, Edremit Roman Kültürünü Yardımlaşma, Dayanışma ve Yaşatma Dernek (HASROM) Başkanı Tufan Zımba, Romanlar Gençlik, Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Ahmet Gezer, İzmir Hilal Mahallesi Dernek Başkanı Özcan Çayırlı, Yalova Romanları Sosyal Etkinlikler Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Necdet Karabulut, Kocaeli Roman Sanatçıları Araştırma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Ertuğrul Sevinç ve Edremit Kıyı Ege Marmara Hayvanları ve Doğayı Koruma Yaşatma Derneği (KEMHAYDOK) Başkanı Hamdi Kavak katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false