Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

RO-RO Gemisinde yangın paniği

RO-RO Gemisinde yangın paniği

Erdek-Tekirdağ deniz hattı seferinde araç ve yolcu taşımacılığı yapan Serdar-5 isimli Ro-Ro gemisinde bulunan kamyon bir anda alev aldı.

Erdek-Tekirdağ deniz hattı seferinde araç ve yolcu taşımacılığı yapan Serdar-5 isimli Ro-Ro gemisinde bulunan kamyon bir anda alev aldı. Yanan kamyon gemi personelinin başarılı müdahalesi ile söndürülerek olası bir facianın önüne geçildi.

Tekirdağ­-Erdek seferini yapmakta olan Serdar RO-RO gemisinde Cumartesi günü saat 12:00 sularında Tekirdağ­ Barbaros limanından Erdek Limanına gelmek üzere ayrılan Serdar-5 RO-RO gemisi önce Marmara Adasına ardından Avşa Adasına uğradı.

/resimler/2015-8/10/0007060571711.jpg

Uğradığı adalardan yolcu, kamyon ve otomobilleri alan Serdar-5 Avşa´dan hareket ettikten kısa bir sonra güvertesinde bulunan 34 GH 7122 plaka sayılı BİM Firmasına ait Frigorifik Soğutma Sistemli kamyon yanmaya başladı. Şoförün kamyonu terk ederek yardım istemesi üzerine güverteye koşan gemi personeli, gemide bulunan söndürme hortumları ile su tutmak suretiyle kamyonu söndürdü. Şoför mahallinin önemli bölümü yanarak kullanılmayacak duruma geldi. Yangın anında kamyonun yanında bulunan 16 SK 418 ile 34 JD 8567 plakalı özel iki otomobil büyük bir şans eseri yanmaktan kurtulurken, söndürme çalışmaları sırasında ateş ve duman kirinden etkilendiler. Yangının çıkış nedeni hakkında yapılan incelemede, kamyonun Frigorifik Soğutma Sisteminden meydana geldiği öğrenildi.

Serdar-5 RO-RO gemisinde meydana gelen yangınla ilgili olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı´na bağlı bot görevlileri müdahil olarak kaza raporu hazırladı.

Bandırma Manşet



Anahtar Kelimeler: Gemisinde yangın paniği
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli