Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Restorasyona ödenek engeli

Restorasyona ödenek engeli

Atatürk İlkokul eski binasının restorasyonu için 1,5 milyon lira ödeneğe ihtiyaç olduğu öğrenildi.

Atatürk İlkokul eski binasının restorasyonu için 1,5 milyon lira ödeneğe ihtiyaç olduğu öğrenildi.
İlçede uzun yıllar Atatürk İlkokul binası olarak kullanıldıktan sonra, uzun bir süre atıl olarak kalan tarihi binanın yeniden eğitim kurumu olarak kullanılması için binada yapılmasına karar verilen restorasyon çalışmalarının başlayamama nedeni belli oldu.
Tarihi binanın Erdek Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak kullanılabilmesi için söz konusu binada yapılması gereken restorasyon maliyet bedelinin 1,5 Trilyon (1,5 milyon) lirayı bulabileceği bildirildi.
Tarihi binada restorasyona bir türlü başlanamaması üzerine konu hakkında bilgi veren AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, 1,5 Trilyon (1,5 milyon) lira ödeneğe ihtiyaç olduğunu açıkladı.
Erdek Atatürk eski İlkokul binasının restorasyonu ile ilgili Bursa Anıtlar Kurulundan izin alındığını, ancak okulun restorasyonu için gerekli olan 1,5 milyon liranın yerel imkânlarla karşılanabilmesinin mümkün olmadığını itiraf etti. 
Okulda restorasyon için gerekli olan kaynağın bakanlık bütçesinden aktarılması için gerekli girişimleri başlattıklarını yaptıklarını ifade eden Onay, ilçede bulunan 3 ilköğretim okulunun bakım ve onarımları için Balıkesir İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden 70 bin TL kaynak aktarıldığını dile getirdi.
KÖYDES ve özel idare bütçesinden Erdek`e bağlı köy yollarının bakım ve onarımları için toplam 1 milyon lira tutarında ödenek tahsis edildiğini paylaşan Onay, tahsis edilen bu ödeneklerle İlhanlar-Narlı arasındaki 3,5 km, Düzler-Belkıs arasındaki 3 km, Ballıpınar-Çayağzı arasındaki 4 km`lik yolun bakım ve onarımlarının yapıldığını anlattı.
Çayağzı, Çakıl ve Ballıpınar köylerinde bulunan su depolarının ihtiyaca cevap vermemesi üzerine Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliği`nden aktarılan kaynaklarla 50 ton kapasiteli yeni su depolarının yapıldığını hatırlatan Onay, bu projenin yatırım maliyetinin 150 bin lirayı bulduğunu sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false