Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ressam Ümit Özkanlı Ayvalık halkıyla buluşuyor

Ressam Ümit Özkanlı Ayvalık halkıyla buluşuyor

Ayvalık Belediyesi, ünlü akademisyen ressamların eserlerini, Ayvalıklı sanatseverlerin beğenisine sunmaya devam ediyor

Ayvalık Belediyesi, ünlü akademisyen ressamların eserlerini, Ayvalıklı sanatseverlerin beğenisine sunmaya devam ediyor
Ressam Ümit Özkanlı, Ayvalıklı Sanat Tarihçisi Doktor Berrin Akın´ın, 2005 yılında yayımladığı Kentli Ayvalık adlı kitabıyla, 2012 yılında tanıştı.
Ressam Özkanlı bu kitaptaki Ayvalık resimlerinden etkilenerek bu yıldan itibaren çalışmalarında Ayvalık´ı konu aldı.
Özkanlı, 2 Temmuz Cumartesi Günü saat 18.00 ?de Ayvalık Evleri isimli sergisiyle, Orhan Peker Sanat Galerisi´nde Ayvalıklı sanatseverlerin karşısına çıkıyor.
Resim sergisi hakkında görüşlerini belirten Ressam Özkanlı ?2012 yılında Ayvalık´a ilk geldiğimde tarihi Ayvalık evlerini gördüğümde farklı yüzlere sahip çok sayıda insanla karşılaşmışım gibi hissettim ve bu durumdan çok etkilendim. Her evin kimliğini daha yakından incelemek, evleri uzun uzun seyretmek, onlara dokunmak, tarihlerini öğrenmek ve bütün bunların sonunda resimlerini yapmak benim için vazgeçilmez bir tutku halini aldı. Doktora çalışmalarım portre ve kimlik kavramları üzerine olduğundan Ayvalık evleri bana birer portre olarak göründüler, zaten bu evler Ayvalık kimliğini yansıttığı için resimlere ve evlere bir bütün olarak baktığımızda kentin portresine ulaşacağımıza inanıyorum. Ayvalık evleri mimari yönüyle sanat eseri iken aynı zamanda tuvale yansıtılmasıyla resim sanatıyla birleşerek bambaşka bir boyuta geçmekte, sanatçının estetik yorumuyla, ruhsal ve tinsel ifadelerinin birleşmesiyle görsel yönden ifadeci bir üslupta resmedilerek sadece şu an değil, gelecekte de yaşayacak sanat objeleri olarak yerini almaktadır.? diye konuştu.
2 Temmuz Cumartesi Günü saat 18.00 kokteylle açılacak sergi, 10 Temmuz´a kadar ziyaret edilebilir.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli