Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ressam ?Leonardo da Vinci? Edremit´te

Ressam ?Leonardo da Vinci? Edremit´te

Edremit ilçesi Güre Mahallesindeki evini atölye olarak kullanan ilkokul çağında resme başladığını açıklayan Ortaokul mezunu ünlülerin ressamı 34 yaşındaki Edremit´li Metin Sönmez, karakalem olarak yaptığı ?Eminem? adlı eseri ile ilk kez adını ülkeye duyur

Edremit ilçesi Güre Mahallesindeki evini atölye olarak kullanan ilkokul çağında resme başladığını açıklayan Ortaokul mezunu ünlülerin ressamı 34 yaşındaki Edremit´li Metin Sönmez, karakalem olarak yaptığı ?Eminem? adlı eseri ile ilk kez adını ülkeye duyurmuştu.
?Eminem? adlı eseri yanında Türkan Şoray, Hülya Avşar, haber spikeri Sonay Dikkaya, Beyaz Show sunucusu Beyazıt Öztürk, Acun Ilıcalı, Türkiye Jeotermal Vakfı Başkanı Mehmet Ali Doğan, 1999 seçimlerinde DSP´den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Piriştina özel portreler ile Sakıp Sabancı´nın portre eserleri bulunuyor.
Yaklaşık dört ile beş yaşlarında resim yapmaya başladığını açıklayan ressam Metin Sönmez, genelde kara kalem, sulu boya çalıştığını, bugüne kadar sayısız derece de portre çalıştığını ama şuan elimde kalan tablo mevcut sayısı 30 tane olduğunu ve şuan dünyaca ünlü rap yıldızlarının şarkılarını dinleyerek Salvador´u çalıştığını açıkladı.
Resim yaptıkça, üzerinde oynadıkça, çizdikte farklı şekiller almaya başladığını söyleyen Ressam Sönmez, ?Kartal resmini yaptım, yılan resmini yaptım. Salvador tablosuna ise bir hafta önce başladım. Siyah - beyaz yağlı boya ikinci kez bu tekniği çalışıyorum. Bir haftada bu seviyeye geldi. Salvador tablosunun yaklaşık boyutu ise yüz ona, yüz on ölçülerinde? dedi.
İtalyan ünlü ressamın ?Leonardo Da Vinci?nin devamı olduğunu iddia eden ve Türkiye´nin ?Leonardo De Vinci?si Edremit´li ressam Metin Sönmez, Güre beldesindeki evinin çatı katını resim atölyesine çevirdikten sonra çalışmalarına hız verdiğini ifade etti. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ressam Leonardo Vinci Edremit
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli