Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Resmi araç sayısını meclise getirdi

Resmi araç sayısını meclise getirdi

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, ülkemizde kamu kurumlarının kullandığı resmi araç sayısının 193 bin 425 olduğunu, bu rakamın Almanya ve Japonyada kullanılan resmi araç sayısının 20 katından fazla olduğunu söyledi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, ülkemizde kamu kurumlarının kullandığı resmi araç sayısının 193 bin 425 olduğunu, bu rakamın Almanya ve Japonya`da kullanılan resmi araç sayısının 20 katından fazla olduğunu söyledi.
Kamu kurumlarının kullandığı makam araçlarının fazlalığı ve oldukça lüks araç kullanılması konusu ile ilgili olarak, makam araçlarını TBMM gündemine taşıyarak konu ile ilgili olarak Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini açıklayan MHP Milletvekili Bulut, "Ülkemizde, kiralama usulü hariç, devlete ait 193 bin 425 adet otomobil, minibüs ve otobüs gibi resmi araç bulunmaktadır. Türkiye resmi araç sayısıyla dünyanın en zengin ve gelişmiş ülkelerinden Almanya ve Japonya`yı 20`ye katlamıştır. Ülkemize yakın nüfusu olan Almanya da 10 bin adet resmi araçla kamu hizmetlerini karşılayabilmekteyken ülkemizde 193 bin 425 araç kullanılmaktadır. Bu lüks araçların çoğu hizmet yerine makam aracı olarak kullanılmaya devam edilmektedir. Bu araçların şoför, akaryakıt, yağ, bakım, yıpranma gibi giderleri göz önüne alındığında ülkemizde astronomik bir israfın içinde bulunduğu söz konusudur" dedi.
MHP Milletvekili Bulut, Başbakan tarafından cevaplanması istemiyle verdiği önergesinde şu sorulara yer verdi: "Ülkemizde kiralama yoluyla tutulan kaç adet makam aracı bulunmaktadır? Bu araçlar için ne kadar para ödenmektedir? Makam araçlarının devlete maliyeti ne kadardır? Bu kadar resmi araç niye alınmaktadır? Ülkemizde son yıllarda üst düzey yöneticiler için lüks araç kiralama yoluna gidilmektedir. Hangi sebeple lüks araç kiralama yönetimine gidilmektedir?" 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli