Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Recep Gençer Lisesinin AB projesi kabul edildi

Recep Gençer Lisesinin AB projesi kabul edildi

Bandırmanın, Edincik beldesi yakınlarında bulunan Recep Gençer Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanarak...

Bandırma`nın, Edincik beldesi yakınlarında bulunan Recep Gençer Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanarak, Avrupa Birliği(AB), Leonardo da Vinci(LDV) Programı hareket faaliyet alanında sunulan 2012-1-LEOO1-37274 numaralı "Solidworks ile İleri Kalıp Tasarımı" konulu Avrupa Birliği Projesi, ulusal ajans tarafından kabul edildi.
Okul Müdürü İlhan Tutgun, projelerine okullarından yedi öğrenci ve bir öğretmenin yanı sıra proje ortağı olarak Akşehir İsmet İnönü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ilgın Şehit Bayram Harun Çoban Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nden yedişer öğrenci ve birer öğretmen olmak üzere toplam 21 öğrenci ve 3 öğretmenin katılacağını açıkladı.
Proje kapsamında, "makine teknolojileri alanı" öğrencileri, Almanya`nın Duisburger Werkkiste-Kath. Jugendberufshilfe Gmbh eğitim kurumunda eğitime katılacaklar. Projenin 39360 Avro`luk mâliyetinin tamamı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından hibe şeklinde karşılanacak.
Projenin amacı, katılımcıların solidworks ve alt programlarını kullanmada, profesyonel düzeyde mesleki deneyim kazandırmak, imâlat sektörünün solidworks konusundaki nitelikli eleman gereksinimini karşılamak, Almanya`da, solidworks konusundaki yenilik ve gelişmeleri öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlamak, özgüven kazandırmak, katılımcıların yabancı dillerini geliştirmek ve Avrupalılık bilincini yerleştirmek şeklinde açıklandı.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli