Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ramazan eğlenceleri bir ay boyunca sürecek

Ramazan eğlenceleri bir ay boyunca sürecek

Edremit Belediyesi Ramazan Eğlenceleri, belediye yetkilileri ve mahalle sakinleri ile çocukların katılımıyla gerçekleşti.

Edremit Belediyesi Ramazan Eğlenceleri, belediye yetkilileri ve mahalle sakinleri ile çocukların katılımıyla gerçekleşti.
Yıllardır devam eden geleneklerimiz, günümüzde bozulmadan sürüyor. Edremit Belediyesi tarafından organize edilen, geleneksel hale gelen, Edremit Belediyesi Ramazan Eğlenceleri, zengin içeriğiyle her akşam Edremitlilere buluşuyor.
Ramazan eğlenceleri Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, Ramazan ayı boyunca, ilçenin tüm Mahallelerinde devam edecek. Özellikle çocuklara yönelik olarak tiyatro, meddah, Karagöz-Hacivat, Aşuk ile Maşuk, Keloğlan, sihirbazlık gösterileri ve orta oyunları sahnelenecek. Ayrıca çocuklar için yüz boyama, balon ve patlamış mısırda etkinliklerin içinde yer alacak. Ramazan şenlikleri kapsamında, üç gün, Bursa Devlet Tiyatrosu oyuncularını misafir ederek, Meddah oyununu Edremit´lilerle buluşturacak.
İlk gün Edremit´in Beyoba mahallesinde düzenlenen Ramazan Eğlenceleri, büyük beğeniyle izlendi.21.30´da başlayıp 23.00´te sona eren Eğlencede, izleyiciler oyunları ve gösterileri ilgiyle izlerken, çocuklar tüm oyunlara eşlik ettiler. Eğlencenin sonunda çocuklara balon ve patlamış mısır verilirken, palyaçolar tarafından yüz boyaması yapıldı. Eğlenceler Ramazan ayı sonuna kadar devam edecek.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ?Kültürel değerlerimize sahip çıkmak ve yaşatmak, sosyal belediyeciliğimizin en önemli gereğidir. Ramazan etkinliklerimizde bunlardan birisidir, unutulmaya yüz tutmuş, tüm kültürel mirasımız ve değerlerimizi, yapılan bu tür etkinliklerimizle, geleceğe taşımak istiyoruz. Bu vesile ile başta hemşerilerimin olmak üzere, bütün İslam alemine Ramazan Ayının, huzur, kardeşlik, barış ve sevgi getirmesini temenni ediyorum.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli