Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Profesyonellere taş çıkardılar

Profesyonellere taş çıkardılar

Balıkesirde engelli kursiyerler tiyatro gösterisi sundu.

Balıkesir`de engelli kursiyerler tiyatro gösterisi sundu.
Balıkesir Engelliler Kültür Sanat Derneği`nin Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi ortaklığında düzenlediği "Sesime Kulak Ver" projesi kapanış programı Salih Tozan Kültür Merkezinde yapıldı.
Programa Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, daire müdürleri, engelli kursiyerler ve aileleri katıldı.
"Sesime Kulak Ver" Projesini tamamlayan bedensel engelli gençler, hocaları eşliğinde tiyatro oyunu sergilediler.  Oyunda engellilerin hayatta karşılaştığı zorluklar sergilendi.
Tiyatro sonunda görüşlerini aktaran Vali Turhan, oyunu çok beğendiğini kaydederek, "En büyük engel insanın ümidini yitirmesidir" dedi.
13 engelli gencin başarıyla sunduğu oyunu izleyen Turhan, oyuncuları tebrik etti. 
Kamu kurumlarında engelli vatandaşlara yardımcı olunması gerektiğini vurgulayan Vali Turhan, "En büyük engel insanın ümidini yitirmesidir. Bir insan ümidini yitirmişse, eli ayağı sağlam da olsa ne kendisi ne ailesi için insanın hayattan beklediği bir şey kalmıyor. Öyleyse engellilerimizin hayattan beklentilerini arttırmamız lazım. Bunun da iki yolu var. Birincisi çocuklarımızı okutalım, son noktaya kadar zorlayalım. Milli Eğitim kurumumuz hiçbir engel göstermesin. Taşınması gerekiyorsa taşıyalım, evine gidilmesi gerekiyorsa evine gidelim. İkincisi, çocuklarımız eğitim öğretim çağından çıkmışsa çocuklarımıza meslek öğretelim" dedi.
Tiyatro oyunu sonrası oyunculara sertifikaları Vali Ahmet Turhan ile AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu tarafından verildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı