Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Prof. Dr. Görür’den uyarı Marmara’nın güneyinde stres birikti

Prof. Dr. Görür’den uyarı Marmara’nın güneyinde stres birikti

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Marmara fayının kırılması durumunda 7,2 büyüklüğünde depremin meydana gelebileceği konusunda uyarırken, deprem beklediği yerleri de açıkladı. Görür, Marmara ve İstanbul’da

Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Marmara fayının kırılması durumunda 7,2 büyüklüğünde depremin meydana gelebileceği konusunda uyarırken, deprem beklediği yerleri de açıkladı. Görür, Marmara ve İstanbul’da ortalama 250 yılda bir olası depremin kaçınılmaz olduğuna dikkati çekti.
Araştırmacıların Tekirdağ fay hattı üzerinde yaptığı araştırmaları kaynak gösteren Görür, “Bu fayın güneyindeki blokta stres yoğunluğu kuzeye göre 10 gibi fazla olacak, buranın jeolojik yapısı gereği. Kuzeyden daha fazla hasar verebilir. Bursa, Yalova, Gemlik, Bandırma, Biga depreme hazırlanmalı. Deprem güneyde olmasa bile vereceği hasar, kuzey bloğundan fazla olabilir. Marmara fayı kırıldı, kırılacak. Kırılırsa minimum 7,2 büyüklüğünde deprem üretecek. Oysaki yapılan çalışmalar gösteriyor ki, bu fayın güneyinde stres birikimi çok güçlü, Marmara’nın güney kısmında” dedi.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı