Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Preveze Deniz Zaferi kutlandı

Preveze Deniz Zaferi kutlandı

Preveze Deniz Zaferi´nin 479. Yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle Erdek Mayın Filo Komutanlığı´nda tören düzenlendi.

Preveze Deniz Zaferi´nin 479. Yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle Erdek Mayın Filo Komutanlığı´nda tören düzenlendi.
Mayın Filo Komutanlığı Nusret Brifing Salonu´nda ki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Erdek Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Ahmet Tunç Veyisoğlu, askeri personel ve öğrencilerin katıldığı törende Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal´ın kutlama mesajlarının okunmasının ardından günün anlam ve önemini anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.
Erdek Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Ahmet Tunç Veyisoğlu, salonda bulunan Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erdek Anadolu Lisesi öğrencilerine seslenerek; ?Deniz kuvvetleri olarak tecrübeli, deneyimli vatanını seven Atatürk İlke ve inkilaplarına bağlı personeliz, deniz kuvvetleri mensubuyuz. Bu emaneti alacak olanlarda sizlersiniz. Dolayısıyla bu kadar yüksek teknolojiyi, teslim alabilmek için kendinizi iyi yetiştirmeniz, bunlara hazır olmanız lazım.? Dedi. 

?Veyisoğlu, ?Oldukça yüksek teknolojiye sahip ve bulunduğumuz coğrafyada en güçlü donanmalardan biriyiz. Ayrıca dünyada kendi gemisini, denizaltısını üreten 10 ülkeden bir tanesiyiz. Öyle olmakta zorundayız. Sizlerde ne kadar zor bir coğrafyada olduğumuzu, etrafımızın üç tarafımızın denizlerle, ama dört tarafımızın düşmanlarla çevrili olan bir coğrafyada olduğunu görüyoruz. Onun için her zaman hazır olmak zorundayız. Deniz kuvvetleri olarak tecrübeli, deneyimli vatanını seven Atatürk İlke ve İnkilaplarına bağlı personeliz, deniz kuvvetleri mensubuyuz. Bu emaneti alacak olanlarda sizlersiniz. Dolayısıyla bu kadar yüksek teknolojiyi, teslim alabilmek için kendinizi iyi yetiştirmeniz, bunlara hazır olmanız lazım.? diyerek konuşmasını noktaladı.
Tören, mihmandarlar eşliğinde, davetlilere Mayın Müzesi´nin gezdirilmesi, TCG Anamur ve TCG Akçay´ın ziyaret edilmesiyle sona erdi.
TCG Anamur ve TCG Akçay gemileri Erdek askeri limanda halkın ziyaretine açıldı.
Haber: Ahmet Pesen



Anahtar Kelimeler: Preveze Deniz Zaferi kutlandı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli