Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Polisten bandrol operasyonu

Polisten bandrol operasyonu

İstanbul polisinden alkollü içki fabrikalarına şok operasyon.

İstanbul polisinden alkollü içki fabrikalarına şok operasyon.
İstanbul polisinden aralarında Balıkesir´inde bulunduğu 9 ilde 55 adrese eş zamanlı düzenlediği vergi kaçakçılığı operasyonunda 55 kişi gözaltına alındı.
Bir ihbarı değerlendiren, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, daha önce satılmış şarap şişelerinde kullanılan bandrollü kapüşonların, yeni şarap şişelere takılarak satış yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Alkol üreten firmaların bu yöntemle devletten milyonlarca liralık vergi kaçırdığı belirlendi. Yapılan çalışmaların ardından 55 ayrı adresteki şarap fabrikalarına operasyon düzenlendi. Piyasaya sürmek üzere hazırlanan binlerce şişe şaraba el konuldu.
Bazı şarap firmaları tarafından üretilen şarap cinsi alkollü içkilerin üzerlerinde bulunan mantar tapayı kapatan kep ya da kapüşon olarak tabir edilen folyo kaplamanın uzun ve gevşek tutularak bandrollerin şişeye yapıştırılmadığı, bu sebeple keplerin üzerine yapıştırılan TAPDK bandrollü kep ve kapüşonların tekrar piyasadan geri toplatılıp defalarca mükerrer olarak yeni üretilen şaraplara takılmak suretiyle kullanılmasına imkan tanındığı ortaya çıktı. Operasyonda 15 bin şarap şişesinin ele geçirildiği bildirildi. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Polisten bandrol operasyonu
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false