Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Polis Haftası törenlerle kutlandı

Polis Haftası törenlerle kutlandı

Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 169. yıldönümü dolayısıyla ilçemiz Cumhuriyet Alanı Atatürk Anıtında tören düzenlendi.

Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 169. yıldönümü dolayısıyla ilçemiz Cumhuriyet Alanı Atatürk Anıtında tören düzenlendi.
Buradaki törende Erdek İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cankurt, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
Atatürk Anıtına çelenk sunulmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden törene, Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Mustafa Zeki Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Çubukçu, Erdek Jandarma Karakol Komutanı Binbaşı Onur Bakırhan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Emniyet Amiri Mustafa Aydemir, Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.
Bu özel günü polis teşkilatı ile paylaşan tüm misafirlere hoş geldiniz diyerek konuşmasını sürdüren Aydemir, "Toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hakimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi gibi birçok hayati görevleri üstlenmiş olan teşkilatımız, 169 yıl önce 10 Nisan 1845 tarihinde kurulmuş ve 1937 yılında 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu ile bugünkü son ve modern şeklini almıştır" dedi.

 "Genel olarak Polis, bir ülkenin sukun, güvenlik ve düzenini sağlamak ve korumakla görevlidir. Bunu yerine getirirken önceden belirlenmiş müeyyidelere uymakla yükümlü ve hükümet tarafından alınan ve yerine getirilmesi istenen kararların icrasını sağlamakla görevlidir. Teşkilatımız, Şanlı Türk Tarihi`nin son 169 yılında, sahip olduğu Milli, Manevi ve tarihi hasletleri ve yüksek görev şuuruyla ulu bir çınar gibi kök salmış ve yükselmiştir. Günümüzde çağdaş Dünyanın benimsediği suç ve suçlularla mücadele yöntemlerine akıl, bilim ve teknoloji ile cesaret ve kabiliyetlerini de eklemek suretiyle dünyanın sayılı güvenlik kuruluşları arasında hak ettiği yerini almıştır" diyerek konuşmasına devam eden Aydemir, şöyle konuştu: "Suçların giderek arttığı, çeşitlendiği, suç işleme vasıtası ve tekniklerinin geliştiği günümüzde, polisin, suçların önlenmesinde halk desteği olmadan başarılı olabileceğini düşünmek mümkün değildir. Bu düşünceden hareketle ilçemizde, halkın olumlu tepkileri ve desteği sayesinde de başarıya ulaşıldığını görmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Güvenlik, insanların ve toplumların en önemli ihtiyacı, aynı zamanda devletin en önemli görevleri arasındadır. Görevimizi ifa ederken bizden yardımlarını esirgemeyen, başta Kaymakamımız İsmail Kaygısız olmak üzere, tüm kurum, kuruluşlarımıza ve Erdeklilere teşekkür ediyor, suç ve suçlulara karşı sürdürülen çalışmalarda halkımızla birlikte güven ortamının sağlanmasında emeği geçen, yasalara saygılı, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı, temelinde vatan, millet ve insan sevgisi bulunan bir anlayış içerisinde çalışmalarını yürüttüklerine inandığım polislerimizi kutluyor, ülkemizin her köşesinde görevi başında bulunan, fedakar ve cefakar tüm güvenlik çalışanlarını takdirle selamlıyor, aile fertleri ile birlikte sağlıklar, mutluluklar ve başarılar diliyorum."
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından törenin ilk bölümü son bulurken, ikinci bölümü Erdek Öğretmenevi Restaurant bölümünde verilen kokteyle tamamlandı.       Haber : S. Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false