Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Polis Emeklileri Kampı (Polem) Yenilendi

Polis Emeklileri Kampı (Polem) Yenilendi

Erdek Cuğrada faaliyet gösteren Polis emeklileri Eğitim ve Dinlenme Sosyal Tesisleri yenilenerek otel konseptinde yeniden hizmete açıldı.

Erdek Cuğra`da faaliyet gösteren Polis emeklileri Eğitim ve Dinlenme Sosyal Tesisleri yenilenerek otel konseptinde yeniden hizmete açıldı.
Mülkiyeti Türkiye Polis Emeklileri Derneğine ait Erdek Çuğra Bölgesindeki Polis Emeklileri Derneği Eğitim ve Dinlenme Tesisleri, hazırlanan tadilat projesi ile yenilenerek otel konseptinde yeniden hizmete sokuldu.
Polis Emeklileri (Polem) Otel adı ile faaliyetine törenle başlayan tesisin bundan böyle geçmişte olduğu gibi sadece yaz sezonunda değil 12 ay sürekli faaliyette bulunacağı açıklandı.
Kompleks`in turistik standartta faaliyet göstermesi noktasında bölgenin yakından tanıdığı ünlü mimarlardan Volkan Oğuz`un hazırladığı projenin uygulanması ile yepyeni bir görünüme kavuşan Polem Otel ana yol güzergahındaki kara odun fırını ile pide çeşitleri üretimi yanı sıra sahildeki restaurant bölümünde alakart müşterisine hizmet verecek.
70 Oda, 180 yatak kapasiteli tesiste tepeden tırnağa ne varsa yenilenirken, yaz aylarında sıcaktan, kış aylarında da soğuktan etkilenmemesi için dıştan mantoloma yapılan işletmede bahçe ve iç tasarıma özel gösterildi
Erdek Çuğra Polem Otel`in açılışında konuşan Türkiye Polis Emeklileri Genel Başkanı Mustafa Acar 40 yıldır Erdek sevdalısı biri olarak, ülkenin  en büyük iş adamı merhum Vehbi Koç`un harcayamayacak kadar parası olmasına rağmen yaz aylarında niye Erdek`e gelip tatilini Pınar Otel`de geçirdiğini soranlara ``Dünya`da % 7 lik oksijen ile Kanarya Adaları 1.ci, % 6.5 lik oksijen ile Erdek`in 2.ci..`` dediğine dikkat çekerek, ``Ben 40 yıldır gelip gidiyorum, Burada huzur buluyorum, şifa buluyorum, benim gibi ülkenin 4 bir köşesinden tatil için buraya gelen emniyet mensubu dostlarım buradan ayrıldıklarında, 80 vilayette Erdek`i ve buranın nimetlerini anlatarak reklamını yapıyor, bundan daha güzel bir reklam var mı ?`` dedi.
Açılışa Başkan Aysan`da katıldı
Erdek  Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, yaptığı konuşmada, ``Aktif ve emekli polislerimizin, namı değer delikanlılarımızın, hepsinin kıymetini çok iyi biliyoruz, hepsini kalbimizde yaşatıyoruz" dedi.
Erdek`teki güzel tesisimizi daha da güzelleştirerek, bakımını onarımını yaparak, katkıda bulunanlara teşekkür eden Başkan Aysan, emekli polislerin her zaman yanında olma sözü verdi.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ise açılış dolayısı ile yaptığı konuşmada, "Halk arasında polis kampı olarak bilinen yerin yıllarca hizmet vermiş olmasından dolayı fiziki olarak yorgun düştüğünü, Erdek`te birçok otel ve kamu kampı olarak bilinen bazı tesislerde aynı durumda, bu durum Erdek turizmine ket vurmaktadır, polis kampı geçen yıl güzel bir karar alarak kış ayında başladığı tadilat çalışmalarını yaz başında tamamladı" diyerek bu çabaları ile hem yeni sezonda misafirlerine yepyeni hizmet sunmanın grurunu yaşayacaklarını, hemde atıl olan Erdek`teki diğer otel ve kamplara güzel bir örnek oluşturduklarını söyledi.
Yenilenen yeni yüzüyle Polem Otel daha sonra kurban ve açılış kurdelesi kesimi ile açılıp, tesis gezildi. Katılımcı konuklara özel taş fırın ürünleri ikramında bulunuldu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli