Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Polis Adaylarına İlk Ders Vali Turhandan

Polis Adaylarına İlk Ders  Vali Turhandan

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO)nun yeni eğitim yılı açılış törenine katılarak, polis adaylarına ilk dersi verdi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO)`nun yeni eğitim yılı açılış törenine katılarak, polis adaylarına ilk dersi verdi. Polisin devletin otorite yönünü temsil ettiğini belirten Ahmet Turhan, "Devletimizin otorite yönünü temsil edecek, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlayacak en önemli unsurlardan polis teşkilatımızın bir ferdi olma adayısınız. Terörle mücadelede gönüllüsünüz. Devletlerin iki yönü vardır. Bunlardan birincisi otorite, diğeri kadife yönüdür. Otorite yönünde temel unsur, hukuk kuralları çerçevesinde ve vicdani unsurlar taşıyan, insan haklarına saygılı bir yaklaşım olmalıdır. Kadife yönünde ise şefkat, merhamet, sosyal hizmetler ön plana çıkar." dedi.
Okulun çok amaçlı salonda düzenlenen törene Vali Turhan, İl Emniyet Müdürü Halil Karataş, Balıkesir PMYO Müdürü Dr. İbrahim Şenöz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, Pamukçu Belediye Başkanı İsmail Çoban, eğitmenler ve öğrenciler katıldı. Müdür Şenöz, açılış konuşmasında okulun kuruluş tarihi hakkında bilgi verdi. Bütün polis meslek yüksekokullarından Özel Harekat personeli olmaya istekli öğrenciler arasından seçilen 885 kişinin temel eğitimlerine devam edeceğini belirterek, "Genç polisleri, okulumuzda çağdaş bir görev anlayışıyla ve kaliteli eğitimle yetiştirmek en temel hedefimiz olmalıdır." dedi. Şenöz, yeni eğitim yılının hayırlı Uğurlu olmasını dileyerek, öğrencilerden verimli ve etkili ders çalışmalarını istedi.
Vali Turhan da yeni eğitim yılının hayırlı olmasını temenni ederek başladığı konuşmasında şunları kaydetti: "Devletimizin otorite yönünü temsil edecek, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlayacak en önemli unsurlardan polis teşkilatımızın bir ferdi olma adayısınız. Terörle mücadelede gönüllüsünüz. Devletlerin iki yönü vardır. Bunlardan birinci otorite, diğeri kadife yönüdür. Otorite yönünde temel unsur, hukuk kuralları çerçevesinde ve vicdani unsurlar taşıyan insan haklarına saygılı bir yaklaşım olmalıdır. Kadife yönünde ise şefkat, merhamet, sosyal hizmetler ön plana çıkar." diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı