Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Plajlardaki güvenlik şeridinden beklenen sonuç alındı

Plajlardaki güvenlik şeridinden  beklenen sonuç alındı

Erdek Kanava Plaj Bölgesinde ilk kez bu yıl başlatılan güvenlik şeridinden beklenen sonuç alındı.

Yaz aylarında plajların kalabalıklaşması, denizde yüzenlerin güvenliği için kıyıdan belli bir mesafeye konulan mantarlardan oluşan güvenlik şeridi uygulaması ile tekneler gelişi güzel vatandaşların arasında gezemedi.
Güvenlik şeridi dışında kalan tekneler kıyıdan belli mesafeye yerleştirilen güvenlik şeridi dışında dışına demirlemek zorunda kalırken, ilçemiz Kanava Plaj Bölgesi vatandaşlar için en güvenilir güvenli plaja dönüştürüldü.
Bu yaz pilot bölge olarak Kurbağalı Plajında yapılan uygulamanın önümüzdeki yıl yaz aylarında Erdek`in tüm plajlarını kapsayacağını söyleyen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "Güney ve Ege sahillerinde yapılan benzer uygulamaları incelediğimizde bu kadar başarılı bir çalışmaya rastlamadık. Benzer çalışmalar gelişi güzel yapılmış, Erdek Kurbağalı Plajımızda yaptığımız çalışma gayet düzenliydi. Bu uygulamamızla vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler aldık. Özellikle yaz aylarında son derece kalabalık olan ve çocuklarımızın yüzdüğü plajlarımıza süratle giren tekneler büyük tehlike oluşturuyordu. Bunun önüne geçmek ve teknelerin kıyıya yanaşacakları belli bölgeleri tespit ettik ve o noktalara güvenlik koridorları oluşturduk. Tekne sahibi vatandaşlarımıza da buradan teşekkür ediyorum. Yaptığımız uygulamaya hassasiyet gösterdiler, düzene uydular. Vatandaşlarımız da yeni uygulamayı beğendi. Bu yaz sezonunu Kanava Bögesi Plajında güven içinde geçirdik. Önümüzdeki yaz aylarının başında Çuğra ve Gedeve Plajlarımıza da aynı uygulamayı yapacağız. Vatandaşlarımız ve çocuklarımız güven içinde denize girecek olup tekne sahiplerimizin de başlarına gelebilecek kazalardan korunmaları sağlanacaktır."dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı