Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Plajlarda temizlik başladı

Plajlarda temizlik başladı

İlçemiz Çuğra Bölgesindeki deniz kumsalı ile sahilinde temizlik çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 7 kilometrelik Çuğra, Kanava ve Gedeve Bölgelerindeki deniz kumsallarının temizlik çalışmaları bu senede devam ediyor.

İlçemiz Çuğra Bölgesindeki deniz kumsalı ile sahilinde temizlik çalışmalarına başlandı.
Yaklaşık 7 kilometrelik Çuğra, Kanava ve Gedeve Bölgelerindeki deniz kumsallarının temizlik çalışmaları bu senede devam ediyor.
Geçtiğimiz senelerde, turistik tesis sahiplerinin kendi imkanları ile çalıştırdıkları işçilerle kum eleklerinin kullanılmasıyla haftalarca süren plaj kumsalının temizlenme çalışmaları modern kum temizleme makinesi ile kısa sürede tamamlanıyor.
Çuğra sahilindeki kumsalda önce kaba temizlik yapılıp, ardından belediyenin kum eleme makinesi ile ince temizlik çalışmalarına geçildi.
Deniz kumsalında devam eden temizlik çalışmalarıyla ilgili basına bilgi veren Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "2010 yılının yaz aylarından itibaren kum temizleme makinemizi plajlarımızda kullanmaya başlamıştık.   
Vatandaşlarımızın en büyük sıkıntısı olan kumsalların temizlenmesi çalışmalarını, bölgede bulunan site sakinleri ve turistik tesislerle işbirliği içinde yürütüyoruz. Onlar kendi önlerinde bulunan kumsalın kaba temizliğini tamamladıktan sonra bizler ince temizlik için kum eleme makinasını devreye sokuyoruz. Erdek Belediyesinin mali ve personel açısından eksiklikleri nedeniyle yaptığımız bu uygulamayı vatandaşlarımız ve turistik tesis sahiplerimizde benimsemiş olup bu sayede kumsallarımız kısa sürede temiz, kumumuz ise ipek gibi oluyor. Çuğra, Kanava ve Gedeve Plajlarımızın yanı sıra ve çevre köy ve bazı beldelerimizin de temizlik çalışmaları sırayla devam ediyor. Biz üstümüze düşeni yapıyoruz, turizmcimiz, vatandaşlarımız ve konuklarımız da biraz daha dikkatli olur ve temiz tutmaya özen gösterirlerse, yapılan çalışmalar da kalıcı ve amacına ulaşmış olur" diyerek sözlerine son verdi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli