Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Plaj mı, çöplük mü?

Plaj mı, çöplük mü?

Tatilciler, plajları çöplüğe dönüştürdü.

Tatilciler, plajları çöplüğe dönüştürdü.
Kapıdağ Yarımadası´nın en önemli plajları arasında yer alan Erdek Çuğra ve Kurbağalıdere plajları tatilcilerin akınına uğrarken, ilçemizin bu iki önemli sahili bir anda çöplüğe döndü.
Erdek´e gelen tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği plajlarımızın, tatilcilerin bıraktığı çöpler nedeniyle adeta çöplüğe dönüşmesi şaşkınlıkla görüldü.
Oteller ve motellerin yer aldığı yaklaşık 5 kilometrelik Güney Marmara Bölgesi´nin en uzun plajı olma özelliğini taşıyan Erdek Çuğra Plajı´na sorumsuz tatilcilerce bırakılan çöpler, Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü´ne bağlı ekiplerce temizleniyor. Görevliler sabahın erken saatlerinde temizliğe başlarken, sahile yakın bahçelik alanlara atılan çöpler ise temizlenemiyor.
Serinlemek için denize giren çok sayıda tatilcinin ayakları, kumsala atılan kırık şişeler yüzünden kesilirken, bu şanssızlığı yaşayanların tatilleri eziyete dönüşüyor.
Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri, tatil için başta Çuğra plaj bölgesi veya ilçenin herhangi bir yerini kullanan tüm konukların, çöplerini mutlaka çöp kutularına atmalarını ya da yanlarında götürmelerini istediler.

Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Plaj çöplük
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli