Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Pirinç üretimini kapsayan AR-GE çalışması umut verdi

Pirinç üretimini kapsayan AR-GE çalışması umut verdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, pirinç üretimi ve çiftçinin bilinçli tarıma yönlendirilmesi maksadıyla AR-GE çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Bu kapsamda Gönen ilçesi Gündoğan Mahallesi´nde belirlenen 2.250 M2´lik arazide 9 ayrı pirinç çeşidinin ekimi Haziran ayı başlarında gerçekleştirilirken geçtiğimiz günlerde mahsuller hasat edildi.
250 metrekarelik alanlarda Edirne, Keşan, Romeo, Vasco, Meco, Luna, Baldo, Osmancık ve Efe adları verilen pirinç ekimi yapan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, bu ekimlerde farklı bir sulama sistemi uyguladı.
Damla sulama sistemi ile sulanan arazilerde mahsulde verimlilik gözlenirken, su tüketiminde % 70 oranında bir tasarruf sağlanmış oldu.
Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mekin Tüzün, pirinç üretimi konusunda bir gayelerinin olmadığını ancak, bölge çiftçisinin bu konuda eğitimli, ileri teknolojiyi kullanarak daha kaliteli ve rekoltesi yüksek ürünleri nasıl elde edebilecekleri konusunda yardımcı olmak istediklerini dile getirdi.
Hasat yapılan ürünler laboratuvar ortamında incelemeye alınarak ürünlerin kalitesi ile elde edilen rekolte miktarlarıyla sürdürülebilirliği incelenecek. Yaklaşık 1 ay sonra çıkacak olan raporlara göre bölgedeki çiftçilerin bilgilendirilmesi çalışmaları başlatılacak. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli