Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Piri Reis Camiinin alt kubbeleri bitirildi

Piri Reis Camiinin alt kubbeleri bitirildi

Erdek Yalı Mahallesinde İlçe Stadı yakınında yapımı süren Piri Reis isimli caminin alt kubbelerinin yapımı bitti.

Erdek Yalı Mahallesi`nde İlçe Stadı yakınında yapımı süren Piri Reis isimli caminin alt kubbelerinin yapımı bitti.
Yapımı ER-KA İnşaat isimli firma tarafından üstlenilen caminin alt kubbeleri biterken, kaba inşaatının Şubat ayına kadar bitirileceği kaydedildi.
İlçemiz Yalı Mahallesinde inşasına devam edilen Piri Reis Camisini gezerek incelemelerde bulunan Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, caminin kaba inşaatının Şubat ayına kadar biteceğini açıkladı. 
Yalçın: "Piri Reis, Erdek`e yakışır bir cami olacak"
Piri Reis Camii`nin ilçeye yakışır bir cami olacağını söyleyen Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, "Yeri itibariyle çok uygun bir yerde yapılıyor. Yalı Mahallesi ilçede nüfusu kalabalık bir mahallemiz. Piri Reis Camii`nin ibadete açılmasıyla birlikte özellikle yaz aylarında müminler bu camimizin hizmete girmesiyle rahatlayacaktır." dedi.
İnşaatta bugün gelinen nokta hakkında bilgi veren Müftü Yalçın, "Şu anda 18 tane alt küçük kubbelerin yapımı sona erdi. Kalan 9 orta kubbe ise Şubat ayına kadar tamamlanacak." dedi.    
Caminin zemin katında namaz kılmak için yaklaşık 250 m2`lik mescit alanının olacağının altını çizen Müftü Yalçın, Allah kısmet ederse caminin 1 ay içerisinde ibadete açılıp, yapımı tamamen bitene kadar caminin alt kattaki mescit bölümünde namazların kılınabileceğini sözlerine ekledi.
Caminin yapımının hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan bağışlarla sürdürdüklerini hatırlatan Yalçın, "Camimizi İnşallah en kısa sürede müminlerin ibadetine açacağız" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli