Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Pilot ihtiyacını THK karşılayacak

Pilot ihtiyacını THK karşılayacak

Türk Hava Kurumu (THK) Balıkesir Şube Başkanı İlhan Güzel, THK olarak, Türkiyenin pilot ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Güzel, THK Uçuş Okullarının, ilk üniversiteli pilot mezunlarını 2015 yılında vereceğini müjdeledi. Güzel, "THK`nın uçuş okulları her yıl 300`den fazla pilot yetiştirecek" dedi.
Güzel, Türkiye`de ortaya çıkan pilot ihtiyacını karşılamak için THK olarak uçuş okullarının açıldığını hatırlattı.
THK`nın 1925 yılından beri havacılıkta faaliyet gösteren çok önemli bir kurum olduğunu anlatan Güzel, "THK, bugüne kadar binlerce, pilot, paraşütçü, planörcü, yamaç paraşütçüsü, model uçakçı ve roketçi yetiştirdi. Günümüzde de farklı bölgelerde açtığı yüksekokul, fakülteler ve havacılık eğitim merkezleri ile hizmet vermeye devam ediyor" dedi. Güzel, havacılık sektörünün, pilot, bakım personeli, kabin memurları, mühendisleri yetiştiren bir eğitim kurumuna ihtiyacı olduğunu belirterek, "Onun için de THK tarafından 2011 yılında üniversitesi kuruldu ve o yıl da eğitime başladı. Şu anda Ankara ve İzmir`de eğitim veriyor. Bu sene de İstanbul`da başlayacak" dedi.
Uçuş okullarına yoğun ilgi var
Uçuş okullarına ilginin yoğun olduğunu ifade eden Başkan Güzel, "THK Uçuş Okulları ilk üniversiteli pilot mezunlarını 2015 yılında verecek. THK`nın uçuş okulları her yıl 300`den fazla pilot yetiştirecek. Türkiye`nin yıllık pilot ihtiyacının büyük kısmını THK karşılayacak" ifadesini kullandı.
Güzel, THK Üniversitesinin pilot yetiştirme konusunda çok büyük bir adım attığını anlatarak, gelecek dönemlerde Türkiye`de çok sayıda üniversite mezunu pilotun çalışacağını, onların da Türkiye`nin pilot ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacağını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı