Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Petrol-İşten yine bor eylemi

Petrol-İşten yine bor eylemi

Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi, bor madenlerinin özelleştirileceğini öne sürerek, yeni bir eylem yaptı.

Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi, bor madenlerinin özelleştirileceğini öne sürerek, yeni bir eylem yaptı.
Bu amaçla Eti Maden İşletmeleri Bandırma Boraks Fabrikaları önünde düzenlenen basın açıklamasına Petrol-İş Sendikası üyeleri katıldı.
Sendikanın Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan, basın açıklamasında şunları söyledi:
"2840 sayılı yasada yapılmak istenen değişiklik ile bor madenlerinin işletimi üçüncü şahıslara devredilebilir ve 3 yıldan fazla sürecek ihaleler YPK tarafından denetlenir denilerek, 20 Mart`ta TBMM Başkanlığına sevk edildi.
5 Mart tarihinde bunu öğrendiğimizden bu yana sendikamız, Maden İş Sendikası, MMO, Türk Enerji-Sen, ESM olarak ortaya koyduğumuz diyalog, basın açıklamaları, TBMM`de bulunan 549 milletvekiline gönderdiğimiz mektup, mail, imza kampanyaları, eylemler ve yürüyüşler sonucunda yüzde 50 geri püskürtüldü. 14 Haziran`daki Enerji Komisyonu görüşmelerinden sonra alt komisyon kurulması kararı verildi. Alt komisyon fabrikaları gezdi. 1 Ekim`de meclis açıldığında sendikaları ve sivil toplum örgütlerini de dinleyecekler. Buradan çıkacak karar doğrultusunda ekmek ve gelecek mücadelemize devam edeceğiz."
Eti Maden İşletmeleri Müdürlüğü`nün , işçi taşıma servislerinin 16.00`da hareket ettiğini belirterek, eylemin yapıldığı 17.00`den sonra araç vermeyeceğini bildirmesi nedeniyle işçiler, fabrikadan, Bandırma`nın içine dek yürüyerek geldiler. 
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false