Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Kayan:

Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Kayan:

Recep Şekerci, Eti Maden'i çiftlik gibi yönetmeye çalışıyor”

Petrol-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan, düzenlediği basın toplantısında, Eti Maden İşletmeleri Bor ve Asit Fabrikası İşletme Müdürü Recep Şekerci’yi yine ağır bir dille eleştirdi. Kayan, “Bizler, her zaman söylediğimiz gibi ekmeğimizin peşindeyiz. Hiç kimse insanlara hakaret edemez, ettirmeyiz de! Eti Maden, müdür beyin babasının çiftliği gibi değil ama davranışlarıyla çiftlik gibi yönetmeye çalışıyor” dedi.
Kayan, şu açıklamayı yaptı:
“Biliyorsunuz, Petrol-İş Sendikası olarak Eti Maden İşletmeleri Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü’ne bağlı fabrikalarda örgütlüyüz. İşletme Müdürü Recep Şekerci ile ilgili eylemler yaptık. Çünkü, davranış biçimleri kendisine yakışmayan tarzda. Örneğin, memurlara, taşeron işçisine, bizim üyelerimize hakaret içeren sözler ve söylemler içinde. Biz, fabrikanın yönetim kadroları ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyoruz. Tamamen Şekerci’nin tavırları ve davranışları ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Herkes onuru için yaşar, öyle değil mi? Çalışkan olabilirsiniz ama tek başına çalışkanlık yetmez, yetmiyor da. Biz, sendika olarak kamuoyunu hiçbir zaman yanıltmadık, siyasi davranmadık, bizim her görüşten üyemiz var. Her siyasi görüş, herkesin kendisini bağlar. İşletme Müdürü, işin içinden çıkamadığında, sendikamızı siyasi davranmakla suçluyor. Biz, sendika olarak üyelerimizin onuru, çıkarı, gayri safi milli hasıladan daha fazla pay alması için uğraşıyoruz. Ama en önemlisi de, üyemizin onurunu korumak için mücadele ediyoruz. İşyerinde çalışma düzeninin değişmesinden, 4 vardiyadan, 7’li sisteme geçişten tabii ki rahatsız olacağız. Çünkü, İşletme Müdürü Recep Şekerci, işletmeleri taşeron sokmak istiyor. Elimizdeki işi niye başkasına verelim? İşletmenin geleceğini müdür kadar, hatta daha fazla bizler düşünüyoruz. En son yaşanan olay, Ağıldere atık barajı ile ilgili. Genel Müdürlük, Ağıldere’nin çevresine yağmur kanalı yaptırmak için ihaleye çıktı. Levent Evleri tarafındaki arsa belediyeye ait olduğundan izin alınması gerekiyordu. Genel Müdürlükten arayıp rica ettiler. Biz de Belediye Başkanımız sayın Dursun Mirza’ya giderek ricacı olduk. Sağ olsunlar, kabul ettiler. Ne için yaptık, işletmemizin geleceği için. Demek ki sendika da, işyerinin geleceğini düşünüyor. Bizler her zaman söylüyoruz. Biz, ekmeğimizin peşindeyiz. Hiç kimse insanlara hakaret edemez, ettirmeyiz de! Eti Maden, Müdür beyin babasının çiftliği elbette değil ama davranışlarıyla çiftlik gibi yönetmeye çalışıyor. Eti Maden İşletmeleri bizim ve üyelerimizin ekmek teknesidir. Biz, kırmızı kartı Eti Maden’e değil, Recep Şekerci’ye gösterdik.”
Kayan, basın toplantısında, Yönetim Kurulu adına hazırlanan basın açıklamasını okuduktan sonra da konuşmasını sürdürdü. Kayan, Şekerci’nin bazı üyelerine hakaret edip, bazılarını tartakladığını öne sürerken, “Bu makamlar gelip geçicidir. Onun koltuğunda bugüne dek 18 müdür oturdu. Önemli olan, hoş bir seda bırakmaktır” dedi. Şekerci’nin, kendisinden istediği randevu taleplerini aylardır kabul etmeyerek, diyalog elini de geri çevirdiğini vurgulayan Kayan, “Müdür bey, hiç girmemesi gereken sendika seçimimize bile müdahalede bulunarak, üyelerimize odasına çağırıp kendisinin istediği adaya oy vermelerini sağlamaya çalıştı” dedi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kayan, “30 Mart yerel seçiminde AKP’nin Bandırma belediye başkan adayı olduktan sonra seçimden ağır bir yenilgiyle çıkan Şekerci’nin bu davranışları, seçim yenilgisinin, psikolojisini bozmasına bağlanabilir mi?” şeklindeki soruyu, “Kamuoyu da bu durumu görüyor. Fizyolojik ve psikolojik açıdan etkilenmiş gözüküyor” diye yanıtladı.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu