Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Petrol-İş´ten eylem

Petrol-İş´ten eylem

Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi, Eti Maden İşletmeleri, BOTAŞ, TPAO, PTT, Borsa İstanbul, Türksat Uydu Haberleşme, Kablolu İşletme A.Ş., Türk Telekom, THY, Ziraat Bankası ve Halk Bankası hisselerinin Bakanlar Kurulu kararıyla ?Türkiye Varlık Fonu A.Ş.

Eti Maden İşletmeleri Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları önünde, Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi tarafından düzenlenen eylemde basın açıklamasını Petrol-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan yaptı. Kayan, şunları söyledi:
?Varlık Fonu´na devir ile birlikte bor, toryum, uranyum madenlerinin devlet eliyle işletilmesini sağlayan 2840 sayılı yasa devre dışı kalmaktadır. Borlara el koymak isteyen yerli ve yabancı sermayenin bu emelleri, Varlık Fonu ile gerçekleşmiş olacaktır. Dolayısıyla biz başta stratejik kuruluşumuz Eti Maden olmak üzere tüm kurumların Türkiye Varlık Fonu A.Ş.´den çıkarılmasını istiyoruz.
Biz, Petrol-İş olarak ülkemizin çıkarını, vatan topraklarımızı kendi çıkarlarımızdan daha önde tutmaktayız. Bizler, ülkeye istihdam sağlayan bu kuruluşların devrine karşı olduğumuzu haykırarak söylüyoruz. Biz, çalıştığımız kurum çıkarı için 4 kişinin yapması gereken işi uzun zamandır bir kişi ile yapıyoruz. Bu fedakarlıkların karşılığı bu mudur?
Sonuç olarak ?Bor tuzları uranyum ve toryum madenlerinin aranması ve işletilmesi devlet eliyle yapılır´ yasa hükmünün korunması ve yeni icat edilen by-pass yöntemlerinden vazgeçilerek başta Eti Maden İşletmeleri olmak üzere TPAO, BOTAŞ, PTT gibi tüm diğer kurum ve kuruluşların ülkemizin kamusal değer olduğunu, Türkiye Varlık Fonu´na karşı çıktığımızı haykırarak söylüyoruz.?
Basın açıklaması sırasında ?KİT´leri satanı biz de satarız? ve ?Borları satanı biz de satarız? sloganları atıldı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Petrol eylem
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli