Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Petrol-İş´den darbe girişimine tepki

Petrol-İş´den darbe girişimine tepki

Bandırma ilçesinde başta Petrol-İş sendikası olmak üzere sivil toplum örgütleri ellerinde Türk bayrakları ile slogan atarak darbeye karşı omuz omuza açıklamasında bulundu.

Bandırma ilçesinde başta Petrol-İş sendikası olmak üzere sivil toplum örgütleri ellerinde Türk bayrakları ile slogan atarak darbeye karşı omuz omuza açıklamasında bulundu.
Bandırma´da Sivil Toplum örgütleri Petrol-İş, Yol-İş, Koop-İş ve Eğitim-İş Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Meydan´ına. yürüyerek demokrasiye sahip çıktı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Petrol-İş Sendikası Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı İsmail Kayan ?´Darbeye Karşı Omuz Omuza´´ başlıklı basın bildirisini okudu.
Kayan, sendikacıların ?´ Vur Vur İnlesin FETO Dinlesin, ?´Darbeye Karşı Omuz Omuza´´sloganları arasında okuduğu basın bildirisinde 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen ve hiç kimsenin onaylamayacağı acı olaylara neden olan darbe girişimini lanetliyor, bu girişimi gerçekleştirenleri ve onlara destek verenleri nefretle kınıyoruz. Sorumlulardan hesap sorulmalı, gereken cezalar evrensel hukuk kuralları içerisinde verilmelidir diyerek, şu görüşlere yer verdi:
?´Engellenen darbe girişimi, FETÖ terör örgütünün yapılanmasını ve devlet kadrolarına nasıl sızdıklarını açıkça ortaya koymuştur. Bu gerçekten hareketle, bundan sonra devlet kadrolarına alınacak kişilerde liyakat, deneyim ve ülke sevgisinin en üst düzeyde olmasına dikkat edilmelidir.
Ülkesini, milletini ve devletini seven nice vatan evlatları, FETÖ terör örgütünün kadrolaşması nedeniyle işe alınmamış ve işsiz bırakılmıştır.
Biz emekçiler ve işçiler, bugüne kadar olduğu gibi bu ülkenin geleceği için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.´´ Başkan Kayan ayrıca Cumhuriyet Meydanı´nda 10 gündür devam eden Demokrasi nöbetine bireysel olarak destek vereceklerini söyledi.
Haber: Ahmet Pesen



Anahtar Kelimeler: Petrol darbe girişimine tepki
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli