Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi eski başkanı İsmail Kayan: ?110 yıl yetecek bor mineralimiz var?

Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi eski başkanı İsmail Kayan: ?110 yıl yetecek bor mineralimiz var?

Petrol İş Sendikası Bandırma Şubesi eski başkanı İsmail Kayan, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni(BGC) ziyaret etti.

Petrol İş Sendikası Bandırma Şubesi eski başkanı İsmail Kayan, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni(BGC) ziyaret etti. 8 yıl şube başkanlığı görevini yürüten Kayan, Eti işletmeleri için mücadele ettiklerini belirtti. Yeni göreve gelenlere başarılar dileyen Kayan, ? Bizden önce kimseyi eleştirmedim. O zamanki zemin içinde durum ona göreymiş. Önce istişaremizi yaptık sonra mücadelemizi yaptık. Yeni giren bir işçi arkadaşım en düşük 3 bin 200 lira ile başlıyor, 112 yevmiye ikramiye ile başlıyor.? dedi.
Borun yıllardır geleceğin enerji kaynağı olduğuna işaret eden Kayan, yapılan hesaplamalara göre Türkiye´nin 110 yıl yetecek bor mineraline sahip olduğunu belitti. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte işçi sayısının düştüğüne de işaret eden Kayan, ?Geleceğin enerji kaynağı olduğu konuşuluyor. Bu şirketin satılmasını ve özelleştirilmesi doğru değil. 1987 yılında ben işe girdiğimde 1470 kadrolu işçi vardı. Teknoloji gelişince 570 kişiye düştü. Mühendislerin hesaplamalarına göre 110 yıl yetecek bor mineralimiz var.? diye konuştu.
Kayan, Eti Maden Genel Müdürlüğü´nün hâlen bor madeni cirosunun 1 milyar, kârının ise 950 milyon lira olduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Yakup
1.01.2019 21:33:53
Sömürdünüz resmen işyerini. Saygısiz ve bilinçsiz bir işçi sınıfı oluşturdunuz. Herşeyin para olmadığının farkina varmadınız. İsterinde hirsızlik yapanı, keçi besleyeni, sarhoşu, birbirini bıçaklayanın arkasında durdunuz. Eti işçisi çalışmasada maaşların yattığını sanıyor. Yazik ettiniz.

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false