Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Pera Piyano Festivalinde Bandırma rüzgarı

Pera Piyano Festivalinde Bandırma rüzgarı

İstanbul İş Kuleleri-İş Sanat Konser Salonunda, 9. Uluslararası Pera Piyano Festivali gerçekleştirildi.

İstanbul İş Kuleleri-İş Sanat Konser Salonunda, 9. Uluslararası Pera Piyano Festivali gerçekleştirildi.
Açılış Konserini Emre Elivar`ın 5 Mayıs 2014 Pazartesi, İş Kuleleri- İş Sanat Konser Salonunda düzenlenen festivale, bu sene dünyanın her yerinden katılan katılımcılarla 1000`leri buldu. Bulgaristan, Azerbaycan, Güney Kore, Rusya, Almanya, Makedonya  gibi ülkelerden hem yarışmacı hem de festival katılımcısı olarak katılanlar festivalin etkinliklerinden oldukça yaralandıklarını masterclasslar sayesinde birçok değişik teknik ve bilgi edindiklerini dile getirdi.
Pera Piyano Festivali kapsamında 5 Mayıs`tan 11 Mayıs akşamına kadar süren festivalde festival katılımcıları 7 gün boyunca sabah 9.00 dan aksam 20.00 e kadar performanslarını sergilediler. Türkiye`nin her yerinden gelen katılımcılar oldukça heyecanlı ve sevinçliydi. Festival günü gününe yapılan konser kayıtları anında YouTube den yayınlanarak tüm Türkiye`den seyredebilecekleri ve takip edebilecekleri bir ortamı Pera` nın Görsel ve Medya ekibi başarı ile sonuçlandırdı.
5-11 Mayıs tarihleri arasında devam eden festival programın ilk gününde Bandırma ve Kapıdağ`dan festivale katılan çocuklar ve gençlerde sahne aldı.
Bölgemiz çocukları ve gençlerinin gösterdiği performansları ilgiyle izlendi.
Katılımcı sayısının geçmiş yıllara nazaran sürekli yükseldiği  ve bölgemiz sanat ve kültür yapısı adına sevindirici gelişmelerin yaşandığı piyano festivalinde sanatın geleceği adına beklentileri yükselten görüntüler yaşandı.
Festivale yöremizden katılan gençlere  verdiği eğitim ve destekle yetiştirdiği geleceğin sanatçılarıyla dikkatleri çeken ve halen Bandırma`da faaliyet gösteren Rapsodi Müzik Merkezi katılımcılardan büyük övgü aldı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false