Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Pelikan Aliş, Erdek`in turistik simgesi gibi

Pelikan Aliş, Erdek`in turistik simgesi gibi

Erdekli pelikan Aliş, yaz mevsiminin yaklaşmasından mutlu. Zorlu geçen bir kış mevsiminin ardından Erdek sahilinde ve Zeytinliada önünde gönlünce salınarak gezen Aliş`e, Erdekliler ve ilçeye turistik gezi için gelenler ilgi gösteriyor.

Erdekli pelikan Aliş, yaz mevsiminin yaklaşmasından mutlu. Zorlu geçen bir kış mevsiminin ardından Erdek sahilinde ve Zeytinliada önünde gönlünce salınarak gezen Aliş`e, Erdekliler ve ilçeye turistik gezi için gelenler ilgi gösteriyor. Aliş`in, Erdekli balıkçılar tarafından beslendiğine dikkati çeken Erdek Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ali Demiray, şunları söyledi:
"Bildiğiniz gibi ilçemizde önceki yıllarda bir diğer pelikanımız olan `Osman`, bir süre önce öldü. Aliş ismini verdiğimiz bu pelikan ise önceki yıllarda genellikle Erdek Mayın Filo Komutanlığı bölgesinde yaşıyor, bu komutanlık görevlileri tarafından besleniyordu. Aliş, daha sonra Erdek sahiline yaklaştı. O da yaklaşık 10 yıldır Erdek`te yaşıyor. Onu beslemekten biz de mutluluk duyuyoruz. Burada yaşayanların yanı sıra ilçemize turist olarak gelenlerin Aliş`e gösterdiği ilgi bizi sevindiriyor. Aliş, sanki Erdek`in bir turistik simgesi durumuna geldi." Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı