Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Pekelden, gazetecilere kutlama

Pekelden, gazetecilere kutlama

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Çalışan Gazeteciler Gününü gazetecilerle bir gecede kutladı Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilere bir yemek verdi.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Çalışan Gazeteciler Günü`nü gazetecilerle bir gecede kutladı
Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilere bir yemek verdi.
Atatürk Parkı`nda, Park Restoran`da düzenlenen yemeğe CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza da katıldı.
Yemekte konuşan Belediye Başkanı SedatPekel, basının, demokrasilerin çok önemli bir kurumu olduğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:
"Toplumların, doğru bilgiye ulaşmasında ve kamuoyu oluşturmasında basının rolü büyüktür. Basın, ayrıca kamuoyu adına yürütmeyi de denetleyen bir kurumdur. Basının, bu önemli işlevleri yerine getirmesi için özgür olması gerekir. Basın, zor bir zenaattır. Yerel basında çalışmak ise çok daha zordur. Basın özgürlüğüne asla müdahale edilmemelidir. Tabii, basının da, kişilik haklarına saygılı davranması gerekir. "
Pekel, Bandırma`da zengin bir basın potansiyelinin bulunduğuna da dikkati çekti.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da konuşmasında, gazetecilerin çağının tanıkları ve tarihi yazan kişiler olduklarına dikkati çekerken, "Bugün, Türkiye`nin, tutuklanan gazeteci sayısı açısından tarihinde ilk kez dünya birincisi konumuna gelmesi utanç vericidir" dedi.
Ardından, meslekte en az 20 yılını dolduran gazeteci veya köşe yazarlarından Basri Atılganer, Abdurrahman Öz, SayimAlkazak, Erdem Özcan, Ahmet Pesen, Önder Balıkçı, Zeki Karadeniz, Mustafa Yamaner, Engin Arıcan, Ali Osman Ata ve Ali Akkoç`a plâketleri, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Milletvekili Namık Havutça ve Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza tarafından verildi.
Gecede, gazeteciler, Âkif`in şarkılarıyla gönüllerince eğlendi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false