Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Pekelden erotik şov açıklaması

Pekelden erotik şov açıklaması

Bir bardak değil, birkaç damla suda fırtına koparma çabası

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, 23. Uluslararası bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında, halka yönelik olarak Çınarlı Mahallesi`nde, Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleşen çeşitli gösterilerin bir bölümünde iki dansçı kızın gösterisinin, bir bölüm basında "erotik şov" olarak yer alması üzerine basın toplantısı düzenledi.
Bazı kesimlerin, bir bardak değil, birkaç damla suda fırtına koparmaya çalıştıklarını öne süren Pekel, şu açıklamayı yaptı:
"23. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali, 1-5 Haziran 2012 tarihleri arasında, beş gün süreyle kentimizde coşkuyla kutlanmıştır.
Festival programında, edebiyattan sanata, bilimsel toplantılardan konserlere dek pek çok alanda, seçkin etkinlikler halkımızla buluşmuştur. Ancak, etkinlikleri kentin tüm kesimlerine yaymak ve programları halkın ayağına götürmek amacıyla gerçekleştirilen mahalle etkinlikleri kapsamında, Çınarlı Mahallesi`nde yapılan programda yer alan dans gösterileri ile ilgili, basında yer alan yanlış ve yönlendirici haberler, bizleri de üzmüştür.
Mahalle etkinlikleri, bu çeşit programların yapılabileceği başka geniş alanlar olmaması nedeniyle okul bahçelerinde gerçekleştirilmektedir. Bu uygulama, önceki yıllarda da aynı şekilde yapılmıştır.
Program, öğrencilerin okulda olmadığı saatlerde ve öğrencilere değil, mahalle halkına yönelik olarak yapılmaktadır. Bu programlarda, belediye halk konseri, halk oyunları ve animasyon gösterileri yer almaktadır.
Çınarlı Mahallesi`nde, Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan program da aynı çerçevede gerçekleşmiştir. Festival etkinliklerinde, çeşitli yerlerde gösteri yapmak üzere kentimize gelen animasyon grubu, değişik zaman ve yerlerde Karagöz-Hacivat, tahta bacak, jonklör, ateş yutan adam gibi farklı gösteriler sunmuştur. Ancak, yine bu animasyon grubunda yer alan, Milli Eğitim Bakanlığı diplomalı iki dansçı kızın gösterileri, yönlendirici bir tanımlamayla basında, `erotik şov` olarak değerlendirilmiştir. Oysa aynı grubun gösterisi, bir gün önce Cumhuriyet alanında bulunan sahnede de sergilenmiştir. Abartılı gördüğümüz bu yorumlara karşın, sınırlı da olsa bazı kesimlerden gelen marjinal tepkiler göz önüne alınarak, duyarlı bir yaklaşımla bu gösteriler, daha sonraki programlardan çıkarılmıştır.
Festivalin kapanış gecesinde, sadece kentimizi değil, tüm bölgemizi Cumhuriyet alanında toplayan Hadise konserindeki dans şovlarını hayranlıkla izleyenlerin, erotik şovla hiçbir ilgisi bulunmayan dans gösterilerine böyle bir tanımlama getirmelerini anlamak mümkün değildir." 
Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli