Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Pekel, milletvekili aday adayı olmuyor

Pekel, milletvekili aday adayı olmuyor

Eski milletvekili ve Bandırma Belediyesi eski Başkanı Sedat Pekel, yaptığı açıklama ile Haziran ayında yapılacak genel seçimde milletvekilliğine aday adayı olmayacağını açıkladı.

Eski milletvekili ve Bandırma Belediyesi eski Başkanı Sedat Pekel, yaptığı açıklama ile Haziran ayında yapılacak genel seçimde milletvekilliğine aday adayı olmayacağını açıkladı.
Geçtiğimiz yıllarda iki kez Bandırma Belediye Başkanlığı, bir dönem de Balıkesir Milletvekilliği görevlerini yürüten Pekel, milletvekilliğine aday olmayacağını bildirdi.
Pekel, basına gönderdiği yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemiz, önemli sorun ve sıkıntılarla yeni bir seçim sürecine giriyor. Halkımız yaşananlardan rahatsız. Yeni seçimlerle oluşacak gerçek halk iktidarının umuduyla Haziran ayını bekliyor. Hız kazanan seçim sürecinde, milletvekilliği aday adaylığı için kamuoyunda konuşulan isimler var. Bu konuda yapılan her haberde, her konuşmada CHP Milletvekili aday adayları arasında Sedat Pekel ismi mutlaka geçiyor. Kamuoyunda böyle bir beklenti oluşması tabii ki mutluluk verici bir durum. Geçmiş siyasi yaşamımdaki hizmetlerimin, halkımız tarafından takdir edildiğinin bir göstergesi olarak değerlendirdiğim bu beklentiyi önemsiyorum. Ancak, CHP ve sosyal demokrat hareketi temsil eden siyasi hareketin sade bir üyesi, gençlik kolları başkanı, ilçe yönetim kurulu üyesi, İlçe Başkanı, Belediye Meclis Üyesi, iki dönem Belediye Başkanı ve bir dönem milletvekili olarak bu kente hizmet etmiş, önemli izler bırakmış, kentin siyasi yaşamına imzasını atmış biri olarak, artık kendime ve aileme daha fazla zaman ayırmak istiyorum. Bu alanda kendini hazır hisseden çok değerli arkadaşlarım var. Bu onurlu hizmet yoluna koyulmuş tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimlerde Milletvekili adaylığını düşünmüyorum. Bu hem benim hem de ailemin ortak kararıdır. Ama bu karar, siyaseti noktaladığım anlamına da gelmiyor. Geçmiş deneyimlerimle partime ve aday olacak arkadaşlarıma her türlü katkı ve desteği sağlamaya hazırım. El birliği içinde bu seçimlerde partimizi en yüksek oy oranına taşımamız gerekiyor. Bu konuda herkes gibi ben de var gücümle çalışacağım. Bundan sonraki süreçte de, partimiz için, kentimiz için, halkımız için bize düşen görevleri en güzel biçimde yerine getireceğimden kimsenin kuşkusu olmasın.”



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli