Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Pazarcı esnafından Mirza´ya tepki!

Pazarcı esnafından Mirza´ya tepki!

Pazar yerinde tezgâh açacak esnaftan peron başına 5 bin lira isteniyor

Bandırma´ya yapılan kapalı pazar yeri tamamlanmak üzere bulunuyor. Ancak, Dursun Mirza´nın başkanlığındaki Bandırma Belediye yönetiminin, pazar yerinde tezgâh açacak olan esnaftan, ?depozito bedeli? ismi altında, peron başına 5 bin lira istemesi, esnafın tepkilerine yol açtı. Pazarcı esnafı, başkan Mirza´nın, daha önce yaptığı açıklamada, kapalı pazar yerinde tezgâh açacak olan esnaftan, eski borçlarının dışında hiçbir para alınmayacağını açıkladığı halde şimdi bu sözünden dönmesine anlam veremediklerini belirttiler. Esnaf, ?Zaten peronlar çok küçük. Bir peron yetmiyor. Bir esnaf, iki peron açsa 10 bin lira depozito bedelini nasıl verecek? Esnafın, zaten ayakta duracak gücü yok. Belediyemizin, bu gerçeği artık görmesini bekliyoruz? dediler.
AYHAN GÜREL: ?BELEDİYE SÖZÜNÜ TUTSUN?
Bandırma Sebzeciler, Meyveciler ve Balıkçılar Odası Başkanı Ayhan Gürel, Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı, pazar yerinde tezgâh açacak olan esnaftan, borçları dışında hiçbir para istenmeyeceği konusunda sözünü tutmaya çağırırken, şunları söyledi:
?Odamıza kayıtlı 417 üye var. Bunlardan 300´ü, pazar yerinde tezgâh açıyor. Ancak, yaşam koşullarının ağırlığı nedeniyle birçoğunun belediyeye borcu bulunuyor. Belediye, hem bu borçların ödenmesini, hem de peron başına 5 bin lira depozito yatırılmasını istiyor. Esnafın, bu paraları ödemeye gücü yok. Belediye Başkanı Mirza´yı, daha önceden verdiği, ?Pazar yeri esnafından, para almayacağız´ şeklindeki sözünü tutmaya çağırıyoruz.?
NİYAZİ GÜLER: ?SEÇİM BEYANNAMESİNE DE AYKIRI?
Bandırma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler de, Bandırma Belediyesi´nin, pazar yerinde tezgâh açacak olan esnaftan, peron başına 5 bin lira istenmesinin yanlış olduğuna dikkat çekerken, şu değerlendirmede bulundu:
?Bandırma kapalı pazar yeri yaklaşık 21 milyon liraya mal odu. Elbette ki bu büyük bir yatırım ama bu parayı zaten zor durumda bulunan pazarcı esnafından çıkarmaya çalışmak hem haksızlıktır, hem de vicdanlara sığmaz. Burada tezgâh açacak yaklaşık 608 esnaf var. Hepsi çok geçiniyorlar. Kaldı ki, Bandırma Belediye Başkanımın Dursun Mirza´nın seçim beyannamesinde, pazar yerinde tezgâh açacak esnaftan para alınmayacağı sözü yer alıyor. Başkan Mirza, bu sözünü tutmalı.? Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli