Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Pazar yerinin 1 yılda bitmesi hedefleniyor

Pazar yerinin 1 yılda bitmesi hedefleniyor

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 21 Ağustos 2014 günü ihale edilen yeni pazar yerinin yapım işinin yasa ve yönetmeliklere uygun olarak yürütüldüğünü belirtti.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 21 Ağustos 2014 günü ihale edilen yeni pazar yerinin yapım işinin yasa ve yönetmeliklere uygun olarak yürütüldüğünü belirtti. Söz konusu yerin herkese açık ve basın önünde ihalesinin yapıldığını vurgulayan Mirza, “Şimdi medyada çıkan ‘İhaleye fesat mı karıştı?’, ‘İhaleden pis kokular mı geliyor?’ şeklindeki yazıları hayretler içinde okuyorum” dedi. Mirza, şu bilgiyi verdi:

“Herkesin önünde gerçekleşen ihalede 9 teklif verildi. Bunların içinde en düşük olanı 14v milyon 533 bin, en yüksek olanı ise 25 milyon 880 bin liraydı. İhale yasası gereği, planlama uyarınca 15 milyon 994 bin 800 lira sınır değer olarak belirlendi. Özallar firmasının verdiği teklif uygun görüldü. Ancak komisyon, söz konusu düşük fiyatı veren Özallar firmasına neden düşük fiyat verdiğini sordu. Yani düşük fiyat sorgulaması yaparak, kendisine 5 gün içinde yanıt verme süresi tanıdı. Beşinci günün sonunda firma yanıt verdi. Komisyonumuz, bu yanıtı inceleyerek, pazar yeri ihalesinin bu firmaya verilip verilmeyeceğini karara bağlayacak. Mirza, yeni Pazar yerinin, ihale şartnamesi gereğince 18 aylık tamamlanma süresinin bulunduğunu, ancak pazar yerinin bir yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerini açıkladı.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false