Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Pazar esnafı yok oluyor

Pazar esnafı yok oluyor

Her hafta, Pazartesi ve Cumartesi günleri olmak üzere haftanın iki günü açık pazar kurulan Erdekte, bu hafta Pazartesi açık pazar yerinde giyim ürünlerin satışının yapıldığı sokaklarda tezgah açan esnaf sayısı yok denecek kadar azaldı.

Her hafta, Pazartesi ve Cumartesi günleri olmak üzere haftanın iki günü açık pazar kurulan Erdek`te, bu hafta Pazartesi açık pazar yerinde giyim ürünlerin satışının yapıldığı sokaklarda tezgah açan esnaf sayısı yok denecek kadar azaldı.
İlçenin en eski ilk pazarı olarak bilinen Pazartesi açık pazarında, tezgah açan esnaf sayısı gittikçe azaldığı gözleniyor.
Özellikle yağan yağmurun altında soğukta saatlerce bekleyen ve hiçbir mal satamayan esnafın morali iyice bozulurken, 3,5- 4 aydır Erdek pazarına zararına geldikleri görüşünü paylaşan giyim pazarı esnafları, vatandaşın ekonomi anlamında bitmesinin kendi satışlarını tamamen durdurduğunu söyledi.
AVM`ler şehir içine sokulmamalıydı
Erdek Pazartesi açık pazar yerinde yıllardır pazarcılık yapan esnaflar, AVM`lerin şehir içlerine kadar sokulmasının yanında, ekonomik dar boğazda olan vatandaşların kredi kartlarına yönelmelerinin pazarcı esnafının işine sekte vurduğunu, haftanın iki günü pazar kurulan Erdek ilçesinde haftanın bir günü tezgah açan esnafın belediyeye yer parasını dahi ödeyemez hale dönüştüğünü ifade etti.
Kış aylarında işimiz zaten bozuktu 
Pazartesi günü gün boyu yağan yağmurla birlikte pazarda alış veriş yapamamanın yanında birde yağmurla uğraştıklarını bildiren pazarcılar, açtıkları satış tezgahları üzerindeki brandaların üzerinde biriken yağmur sularından, işi gücü bıraktık, elimizde sopa branda üzerinde biriken yağmur sularıyla boğuştuk şeklinde konuştu.
Siftah yapamadan gidiyoruz
Özellikle giyim konusunda hizmet eden esnaflarda, 100`e yakın giyimcinin tezgah açtığı pazarda tezgah kuran esnaf sayısının 20, 25`e kadar düştüğünü hatırlatan esnaf, yağan yağmurla birlikte pazara kimsenin gelmediğini, siftah bile edemeden tezgahlarını toparlayıp evlerine geri döneceklerini söyledi.
Aylardır zarar ediyoruz
Bu hafta, pazarcı esnafının tamamen zarar ettiğini ve her geçen hafta giyim ürünlerinin satışlarının azaldığını, ancak bu hafta yağan yağmurla toptan zarar ettiklerini söyleyen pazarcı esnafı, ne borcunu ödeyecek nede geçinecek kadar para kazanamadıklarını anlatıp, kış aylarında Cumartesi pazarından ise hiç memnun olmadıkları dile getirildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli