Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Payal, ulaşımda KDVnin 8e inmesini istedi

Payal, ulaşımda KDVnin  8e inmesini istedi

Şoförleri zam çarptı, akaryakıta zam tepkisi büyüyor.

Şoförleri zam çarptı, akaryakıta zam tepkisi büyüyor.
Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, son zamanlarla akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından açıklama yaptı.
Oda Başkanı Payal, akaryakıttan alınan % 18`lik KDV oranının ulaşım hizmeti verenlere de % 8 olarak uygulanmasını istedi.
Yapılan son zamla benzin fiyatının 5 lirayı aştığını kaydeden Payal, KDV`nin % 8`e inmesini talep etti.
Oda Başkanı Payal, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "İki hafta içerisinde akaryakıta gelen peş peşe zamlardan sonra benzinin litre fiyatı 5 lirayı aştı. Taşımacı esnafının en büyük maliyeti akaryakıt olmasından dolayı, akaryakıta, art arda gelen bu son zamlardan sonra esnafımız zor duruma düşmüştür. İş yapmak için yaz sezonunu bekleyen şoför esnafımız Ramazan ayının Temmuz ayına denk gelmesinden dolayı zaten iş yapamaz durumdadır. Bu durumdan çıkmamız için, hükümetimizden, taşımacı esnafımız için düşük vergili akaryakıt istiyoruz. Ayrıca, mal ve hizmet ifalarına uygulanacak katma değer vergisi oranları, % 18`den aşağıya indirilirken, ulaşımda halen KDV oranı % 18 olarak uygulanmaktadır. Ulaşımda da KDV oranının % 8`lere indirilmesini hükümetimizden talep ediyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false