Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Pasaportlar Nüfustan araba ruhsatı bayiden

Pasaportlar Nüfustan araba ruhsatı bayiden

İçişleri Bakanı Muammer Gülerin talimatıyla hizmet kalitesini artırma ve hizmeti hızlandırma amacıyla başlatılan çalışma kapsamında polisin asayiş hizmeti dışında verdiği hizmetler kaldırılacak.

İçişleri Bakanı Muammer Güler`in talimatıyla hizmet kalitesini artırma ve hizmeti hızlandırma amacıyla başlatılan çalışma kapsamında polisin asayiş hizmeti dışında verdiği hizmetler kaldırılacak. Vatandaşlarpasaport almak için polise başvurmayacak. Çalışmanın uygulamaya geçmesiyle birlikte pasaportlar İçişleri Bakanlığına bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilecek.
VERİLER NÜFUS`A AKTARILACAK
Mevcut durumda, pasaport alacak kişi emniyete başvuruyor. Polis, kendi kayıtlarını inceleyerek başvuru yapan kişinin herhangi bir kısıtlaması olup olmadığına bakıyor. Detaylı bir incelemenin ardından kişinin engeli yoksa pasaport veriliyor. Herhangi bir güvenlik açığı oluşmaması için gerekli önlemler alındıktan pasaport işlemleriyle ilgili işler nüfus müdürlüklerine devredilecek.
MATBAA BELGESİ BAŞKA KURUMDAN
Uygulamanın hayata geçmesiyle vatandaşlar taşıt ruhsatı için de emniyete başvurmayacak. Ruhsatlar, araç sıfır ise satın alındığı bayiden, ikinci el araç alınıyorsa satışın yapıldığı noterden verilecek. Matbaa açarken veya gemi adamı eğitimlerinde istenen belgeler de polis yerine başka kurumlarca verilecek.
Siyasi parti bürolarına kilit
Uygulamayla, emniyetteki siyasi parti büroları kapatılacak. Güvenlik güçlerinin siyasi parti ve sendikalarla ilgili görevleri, valiliklerdeki hukuk işleri başkanlığına devredilecek. Polisin, siyasi parti ve sendikaların açık alan mitinglerinde, güvenlik önlemi dışında bir görevi bulunmayacak. Partilerin, polise tüzük ve program gönderme zorunluluğu kalkacak.
Basın izleme bürosu kalkıyor
Yeni uygulamayla basın yayın büro amirlikleri ve basın izleme büroları kapatılacak. Polis, basın aracılığıyla işlenen suçlarla ilgili gerekli bilgi ve belgeyi savcının izniyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu`ndan temin edecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı