Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Pasaporta itibar geldi

Pasaporta itibar geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Pasaportumuz artık itibarlı bir pasaport. Türkiyenin itibarını arttırdık dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, "Pasaportumuz artık itibarlı bir pasaport. Türkiye`nin itibarını arttırdık" dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için başkan adayı da olan Uğur, Edremit ilçe merkezinde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye`nin geliştiğine dikkati çekerek, IMF`ye olan borçların ödendiğini kaydetti.
Türkiye`nin 2001 krizi ile IMF`den 35 milyar dolar borç aldığını anımsatan Uğur, şöyle konuştu:
"2013`ün mayıs ayında bütün borç bitti. Şu anda Merkez Bankası`nda 136 milyar dolar rezervimiz var. Türkiye, itibarlı bir ülke. Pasaportumuz artık itibarlı bir pasaport. Türkiye`nin itibarını arttırdık. İstikrar olduğu zaman bu oluyor. Geçmişte de bu oldu. Rahmetli Adnan Menderes dönemi istikrarın, büyümenin olduğu bir dönem. Adalet Parti`nin tek başına iktidar olduğu dönem. Rahmetli Turgut Özal dönemi de öyle."
Türkiye`de 1983 ile 1991 arasında çok güzel şeyler yaşandığını ifade eden Uğur, "Aynı şekilde Ak Parti`nin 11 yıllık iktidarında da böyle oldu. Büyüme olduğu için istikrar olduğu için her seçimde Ak Parti birinci parti" dedi.
Uğur, daha sonra Edremit belediye başkan adayları ve partililer ile esnafı ziyaret ederek, ilçeden ayrıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı