Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Paşalimanı´na RES yağmuru!

Paşalimanı´na RES yağmuru!

Poyrazlı Mahallesi, RES tehdidi altında!

Paşalimanı Adası´nda, Erdek´e bağlı Poyrazlı Mahallesi´ndeki Rüzgâr Enerji Santralleri´nin (RES) sayılarının sürekli artması tepkilere yol açıyor.
Gazetemize başvurarak, konuyla ilgili yakınmalarını dile getiren Poyrazlı Mahallesi sakinleri şunları söylediler:
?Mahallemize, iki yıl önce bir adet rüzgâr gülü kurulmuştu. Şimdi de, geçtiğimiz hafta içinde iki rüzgâr santralinin daha temeli atıldı. Bu rüzgâr santrallerinin sayılarının önümüzdeki dönemde 22´ye yükseleceği söyleniyor. Bu santraller, doğal esen rüzgârın yönünü değiştirdikleri gibi bölgenin eko sistemini de bozuyor. Turistik adamıza ve mahallemizdeki yazlıklarına gelenler, bu duruma tepki gösteriyorlar. Ancak mahallemizde yaşayan yerli vatandaşlardan birçoğu, rüzgâr enerji santrallerini yapan şirkete arazi sattıkları için gerekli tepkiyi göstermiyor. Bu arada şirket de, yeni rüzgâr santralleri yapmak için mahalledeki arazileri ucuza kapatıyor. Eskiden köy olan mahallemizdeki ?Poyrazlı Köyü Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği? de, bu duruma seyirci kalıyor.?
Poyrazlı´da oturan vatandaşlardan bazıları, RES´ler nedeniyle koyun sürülerini bile otlatamadıklarını, bölgede ekolojik yapının bozulduğunu vurgularken, ?Mahallemizin muhtarı Kamil Örnekli de, RES´leri yapan şirketle sıcak ilişkiler içinde bulunuyor. Bu santralleri hangi şirketin kurduğunu bile bilmiyoruz? dediler.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Paşalimanı yağmuru
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli