Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Paşalimanı Deniz Otobüsü İstiyor

Paşalimanı Deniz Otobüsü İstiyor

İstanbul- Yenikapıdan Marmara ve Avşaya hergün özellikle yaz günlerinde günde 2 ila 4 sefer yapılan deniz otobüsü seferlerinin Paşalimanı Adasına da yapılması isteniyor.

İstanbul- Yenikapı`dan Marmara ve Avşa`ya hergün özellikle yaz günlerinde günde 2 ila 4 sefer yapılan deniz otobüsü seferlerinin Paşalimanı Adasına da  yapılması isteniyor.
5 köyü bulunan ve yaz aylarında nüfusu 10 bine kadar çıkan Paşalimanı Adası gelen yazlıkçıların yüzde 80`inin İstanbul`dan geldiğini belirten Paşaliman Köyü muhtarı Ziya Aykaç "Adamıza İstanbul`da gelen yazlıkçılar önce Bandırma`ya, oradan Erdek`e ve oradan da adamıza geliyor. 2 aktarma yapan insanlar hem maddi açıdan sıkıntıya düşüyor hem de yolculuk eziyet halini alıyor. Bunun bir de dönüşü var. Konuyla ilgili İDO yönetimine geçen yıl 5 muhtar yazı yazarak talepte bulunduk; ancak bugüne kadar hiç cevap alamadık" diye konuştu ve hemen yakınımızda bulunan Marmara ve Avşa`ya gelen deniz otobüslerinin Paşalimanı adasına sefer yapmaları halinde turizmin canlanacağını ve tarihi, temiz denizi ve balıklarıyla ünlü Paşalimanı adasına daha fazla tatilcinin geleceğini söyledi.                Erdem Özcan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli