Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Paşaliman Adası Erdek heyetini bağrına bastı

Paşaliman Adası Erdek heyetini bağrına bastı

AK Parti Erdek İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Onay İlçemiz Kaymakamı İsmail Kaygısız ile birlikte Paşalimanı Adasına gittiler.

AK Parti Erdek İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Onay İlçemiz Kaymakamı İsmail Kaygısız ile birlikte Paşalimanı Adasına gittiler.
Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen ziyarette, ilk ziyaret edilen köy Balıklı Köyü oldu.
Burada, Paşaliman Adasının 5 köyün muhtarı ile köy sakinleri tarafından iskelede karşılanan Erdek heyeti adaya ayak bastı.
Erdek heyeti, köyün ana sokaklarında yapılacak olan parke taşı döşenecek alanlarda inceleme yaptı.
Balıklı köyünde yaklaşık 1000 M2 parke taş döşeme çalışmalarının bayramın bitimini takiben başlayacağı müjdesini alan Balıklı Köyü Muhtarı sevinip teşekkür etti.
AK Parti Erdek İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Onay, Balıklı Köy yollarına döşenecek parke taş döşeme çalışmalarının 1 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyleyip, işin finansmanının Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılanacağını belirtti.
Erdek heyeti Harmanlı Köyünde
Harmanlı Köyüne geçen heyet, Harmanlı Köy Camii ile çevresine döşenmek üzere 500 M2 parke taşı talebine olumlu cevap verip, AK Parti Erdek İl Genel Meclisi Üyesi Onay, Kurban bayramının bitimiyle bu köyümüzden istenen parke taşlarının gönderileceğini ifade etti.
Heyet Paşaliman Köyünde
Paşaliman Köyünde, Eylül ayında tamamlanan Sağlık Ocağının asfaltlanan yolunda inceleme yapılıp, yol standardı heyet tarafından beğenildi.
Onay ve Kaygısız Poyrazlı Köyünde
Poyrazlı Köy içindeki yollara dökülen 1565 metre asfalt ve yaklaşık 5500 M2 parke taş döşeme işlerini yerinde inceledi. Eylül ayı başında yapımı tamamlanan köy içi asfaltının standardının yüksek olduğu görülerek büyük memnuniyet duyuldu. Köyde yapımı devam eden parke taşı döşeme çalışmalarında sona gelindiği ve bu işin 10 gün içinde tamamlanacağı görüldü.
Tuzla Köyünde
Köyde yeni yapılarak hizmete sokulan balıkçı barınağı, rıhtım ve köy içi yollarında tamamlanan parke taş döşeme çalışmaları da incelendi.
Paşaliman Adası ziyaretini değerlendiren Erdek İl Genel Meclisi Üyesi Onay, İlçe Kaymakamı ile birlikte yaptıkları Paşaliman Adası ziyaretinde, ziyaretin ilk dakikasından son dakikasına kadar tüm köy sakinlerinin sevgi gösterilerini bizzat yaşadıklarını ve bu gelişmelerin çok sevindirici olduğunu dile getirdi.
Paşaliman Adası ziyaretinde, adanın Erdek İlçesine bağlı kalmaya devam edeceğini ada sakinleriyle paylaştığını belirten Onay, tüm ziyaret boyunca adada yaşayan vatandaşların kendilerini bağırlarını basması nedeniyle adadan mutlu ayrıldıklarını açıkladı.
Hikmet Onay, ada halkı yıllardır çamurda yürümekten bıktığı için, köy içlerine kazandırılan parke taşlara hala inanamadıklarını kendilerine anlattıklarını, bazı bayanların yapılan hizmetleri rüya zannederek, her sabah uyandığımızda acaba bu güzellikler yarın olmayabilir mi? endişesi yaşadıklarını bizimle paylaşmaları ise çok düşündürücüydü diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı