Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

PAŞALİMAN ADASINDA YANGIN

PAŞALİMAN ADASINDA YANGIN

Paşaliman Adası Paşaliman Köyü Kablo Koyu çalılık alanda yangın çıktı.

Paşaliman Adası Paşaliman Köyü Kablo Koyu çalılık alanda yangın çıktı.

Çalılık alanda başlayan yangın yerleşim alanlarına doğru ilerlerken, yangına müdahale için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Erdek İtfaiye Amirliği personeli itfaiye araçları ile birlikte Erdek´ten arabalı gemi ile adaya giderek yangını söndürme çalışmalarına katıldı.

Erdek´e 8 mil uzaklıktaki Paşalimanı Adası´nın Paşalimanı Köyü yakınlarındaki Kablo Koyu´ndaki çalılık alanda, dün saat 14.30´da belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle evlerin bulunduğu bölgeye doğru ilerledi. Vatandaşların kendi çabalarıyla müdahale ettiği yangın söndürülemeyince Erdek´ten iki itfaiye aracı araba vapuru ile adaya gönderildi. 

Paşalimanı Köyü Muhtarı Ziya Aykaç, yangının Kablo koyundaki bir teknenin bölgeden ayrılmasının ardından başladığını belirterek, Erdek´ten gelen itfaiye ekiplerinin yanı sıra Balıkesir Orman İşletme Müdürlüğü´ne bağlı yangın söndürme helikopteriyle de yapılan müdahale ile yangının yerleşim yerlerine sıçramadan söndürüldüğünü söyledi.

Adadaki 5 köyde her biri 2 bin 750 litrelik su tankerlerinin bulunduğu bilgisi veren Aykaç, ?Bunların personeli yok. Yangın çıkarsa, ?traktörle çekip söndürün´ diyorlar. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne dilekçe vererek burada sürekli bir ekip bulundurulmasını istedik. Yaz aylarında nüfus 5-6 bine çıkıyor. Ama teklifimiz kabul edilmedi. ?Tankerleriniz var onunla yetinin´ diyorlar. Büyük bir yangında nasıl yetineceğiz? Yangın yollarının açılmasını ve bir ekibin sürekli adada bulunmasını istiyoruz? diyerek feryat etti.

Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: PAŞALİMAN ADASINDA YANGIN
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı